Kotlety na zázvoru

Ingredience: 750 g vepřových kotlet, 1 velká cibule, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 100 g žampionů, 150 g bílého jogurtu, 50 g oleje, mletý zázvor, sůl, pepř.

Postup: Kotlety po kraji nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete, poprašte zázvorem, zprudka opečte na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Na pánev přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte na nudličky nakrájené papriky a žampiony a krátce orestujte. Podlijte troškou vody, vmíchejte jogurt a směsí zalijte kotlety. Zapečte v troubě asi půl hodiny na 180 °C.

Červená řepa se hodí do teplé i studené kuchyně
Červená řepa má v kuchyni široká využití. Vyzkoušejte muffiny nebo pomazánku

Kotlety se sýrem

Ingredience: 750 g vepřových kotlet, 2 cibule, 50 g oleje, 1 smetana ke šlehání, 100 g strouhaného sýra, sladká paprika, sůl, pepř.

Postup: Pekáček vymažte olejem a na dno rozložte na kolečka nakrájenou cibuli. Kotlety po kraji nařízněte, naklepejte, osolte, opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Před koncem opékání poprašte paprikou. Kotlety rozprostřete na připravenou cibuli, zalijte je smetanou a pečte skoro do měkka. Před koncem pečení zasypte jednotlivé kotlety sýrem a ještě krátce dopečte.

Obrácené zapečené řízky

Ingredience: 750 g vepřové kýty, 1 cibule , 2 vejce, 100 g anglické slaniny, 50 g oleje, strouhanka, sůl, pepř.

Postup: Plátky kýty naklepejte, osolte a opepřete. Obalte ve strouhance, přitlačte ji na maso, potom v rozšlehaných vejcích a ihned smažte z obou stran. Osmažené řízky rozprostřete na plech a zakryjte kolečky cibule a plátky anglické slaniny. Podlijte trochou vody a zapékejte ve vyhřáté troubě úplně doměkka.

Masová sekaná
Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky

Pikantní krkovičky

Ingredience: 750 g krkovice, 4 stroužky utřeného česneku, 1 cibule, 50 g oleje, zálivka: 2 lžíce oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce rajského protlaku, 1/2 lžičky cukru, mletá paprika, pepř.

Postup: Plátky krkovice mírně naklepejte a potřete česnekem se solí. Pekáček vymažte olejem, vložte maso a zasypte je kolečky cibule. Dobře promíchejte ingredience na zálivku, podle chuti přidejte sladkou, nebo pálivou mletou papriku a směsí zalijte připravené krkovičky. Pečte ve vyhřáté troubě doměkka. Podle potřeby můžete trošku podlít vodou.