Do Ruska rozhodně neletí na výlet, čekají ho tam důležité schůzky. „Ale věřím, že naši hokejisté postoupí hodně daleko a já se do Ruska ještě na nejdůležitější zápasy turnaje vrátím," uvedl Aleš Pavlík s tím, že v Soči bude pobývat zatím šest dní.

Sám se na své první olympijské hry těší, i když tuší, že ho čeká hlavně hodně práce. „Program je daný, vše do sebe musí zapadat. Kromě klasických setkání na úrovni hokejových svazů je má návštěva v Rusku důležitá i vzhledem ke světovému šampionátu v roce 2015 v Praze a Ostravě. Ta nejdůležitější schůzka je naplánovaná na 14. února a budou se na ní finalizovat finanční podmínky světového šampionátu pořádaného u nás," prozradil Pavlík.

Český hokejový svaz bude zastupovat společně s generálním sekretářem Martinem Urbanem. „Za IIHF se chůzky zúčastní prezident René Fasel a generální sekretář Horst Lichtner."

Jako bývalý ligový hráč se na zápasy reprezentace Pavlík těší. „Stihnu naše duely se Švédy a Lotyšskem. Zatím jsem byl jen několikrát na světových šampionátech, kdy jsem si souboje českého týmu vždy užil. Olympiáda, ta je ještě o stupeň výše, takže se moc těším. Kromě české reprezentace bych chtěl stihnout na olympijském turnaji i utkání Finska a Kanady."

Před startem úvodních bojů nechtěl prozradit tip na celkové umístění Česka. „Věřím v dobrý výsledek, a co to je, to si zatím nechám pro sebe, řekl Aleš Pavlík.

Také on samozřejmě zaregistroval negativní reakce některých fanoušků na nominaci Michala Barinky.

Ze své pozice člena představenstva HC Vítkovice Steel se ale podle svých slov může k věci objektivně vyjádřit jen těžko.

„Já bych chtěl hlavně říct, že složení týmu je v plné kompetenci trenéra Aloise Hadamczika. Právě on za ni nese odpovědnost. Každá podobná akce s sebou přináší tyhle reakce fanoušků i hokejových odborníků. A myslím si, že to k hokeji a sportu všeobecně patří. Právě proto přece lidé hokej milují, že mohou o podobných věcech diskutovat.

Mě jako vítkovického patriota těší, že poprvé od ZOH v Naganu má klub v olympijském týmu svého kmenového hráče, kterého fanoušci mohou týden co týden vidět v ČEZ Aréně. A to je obrovská pocta," připomněl Pavlík skutečnost, že naposledy se na olympijské hry dostal z Vítkovic David Moravec v památném roce 1998! „Asi jako každý Čech bych chtěl i z pozice fanouška ještě jednou v životě zažít podobně úspěšný turnaj," zasnil se Pavlík.

V Soči však plánuje i návštěvu jiných sportovišť. „Bude hodně záležet na tom, jak to nakonec vše bude fungovat, jak dlouho budou trvat přesuny mezi jednotlivými sportovišti. Napevno mám v programu zatím jen biatlon mužů, na který se těším, protože ho uvidím na vlastní oči vůbec poprvé v životě. A pokud to bude jen trošku možné, rád bych alespoň na půl dne vyrazil do hor na některý z lyžařských závodů."