Gólem a asistencí se o výhru přičinil třinecký odchovanec Rostislav Marosz, jenž momentálně obléká dres Energie. Trenér Peter Oremus si po čtyřech porážkách na lavičce Západočechů připsal první bodový zisk a přetnul sérii devíti karlovarských proher v Třinci.

Domácí poprvé nasadili i nejnovější akvizici Tomáše Kopeckého a start jim už v první minutě mohl zpříjemnit Adamský. Jednoduše se protáhl až před Závorku, ale bekhendem těsně minul. Pak se ale Werk Aréně připomenul Marosz, když v sedmé minutě zblízka zužitkoval nádhernou křížnou přihrávku Rachůnka ve vedoucí branku.

Třinec střídal sekvence, kdy hosty na minutu nepustil a ostřeloval v útočném pásmu, s pasážemi chyb a nedůsledností v defenzívě. Ani druhý pokus Adamskému nevyšel. Třinecký útočník po dorážce do odkryté branky už zvedal ruce, ale Závorka fantastickým reflexem zachytil puk v rukavici na brankové čáře. Pak ale Oceláři otevřeli dálnici k Hrubcovi pro Rachůnka, jenže ani jeho blafák se neujal.

Západočeši vůbec nevypadali tak bezradně jak jejich postavení v tabulce. Až na chvilkové výpadky vicemistrům stačili a nezatřásl s nimi ani vyrovnávací gól Rákose, který se trefil utěšeným švihem zpoza obránce přímo do horního růžku. Rozlet Ocelářů zhatil už za tři minuty po sérii krátkých rychlých přihrávek Gulaši ranou do přesně stejných míst Hamerlíkovy klece.

Třineckou frustraci pak v přesilovce prohloubil Zadražil. I když domácí odehráli celé oslabení aktivně v útočném pásmu, na konci si nepohlídali Zadražila, který zpoza branky rychle zasunul puk za Hamerlíka potřetí a zaznamenal svůj první extraligový gól.
Proti kompaktní karlovarské defenzívě se Třinec ne a ne prosadit do trvalejšího tlaku, natož do šancí.

Až Adamský pohotovou tečí docílil kontaktní branky a domácí přitlačili, ale hosté přečkali pár horkých momentů v oslabení a závěr už zvládli v relativním klidu. I díky Irglově vyloučení. Nespokojení fanoušci pak Oceláře vyprovodili do kabin ohlušujícím pískotem.

Václav Varaďa (Třinec): "Výkon byl z naší strany hrozně zatažený. Chyběla tam větší dravost dostávat se k druhým střelám, všechny střely byly z rohů nebo od modrých čar, šli jsme málo do brány. Přesilovky nám dneska taky nevyšly. Mužstvo hrozně chtělo vyhrát, to nás trošku táhlo dolů. Dnešní výkon je pro nás zklamání."
Peter Oremus (Karlovy Vary):
"Každé vítězství je v naší situaci cenné. Dneska jsme byli opravdu velmi dobře připravení na zápas a na soupeře, hráči velmi tvrdě pracovali a vítězství přišlo. Velmi nás to těší před reprezentační pauzou, ale v neděli nás ještě čeká Kometa a my zabojujeme o další body."

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Rákos (Hrabal), 49. Adamský (Polanský) - 8. Marosz (T. Rachůnek), 32. Gulaši (T. Rachůnek, Marosz), 36. Zadražil (Harkabus, Dvořák). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4833.
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Nosek, Linhart, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera - Dravecký, Klepiš, Kopecký - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Rákos, Matuš, Meidl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Gulaši, Sičák, Harant, Dvořák, Benák - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Koblasa, Bulík, Vachovec - Kohout, Zadražil, Harkabus - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.