Stejně jako se hvězdného útočníka Jaromíra Jágra nedočkali v dresu Kladna hokejoví fanoušci v sobotním úvodním kole první ligy doma proti Frýdku-Místku, neukáže se česká legenda patrně ani v pondělí v Ostravě. 

Rytíři totiž v Ostravar Aréně změří síly s nováčkem druhé nejvyšší soutěže Porubou, která v hale, jež hostí domácí zápasy extraligových Vítkovic, našla útočiště do poloviny listopadu kvůli rekonstrukci střechy jejich domovské RT Torax Arény.

„Jistě, realita může být jiná, ale podle nejnovějších informací Jaromír Jágr zítra hrát nebude. Údajně kvůli poraněnému svalu, klub to však nechce příliš prezentovat. Hrát by mohl až ve středu se Vsetínem. Ale to je jen teorie,“ řekl Rudolf Muzika, redaktor Kladenského deníku, který dění okolo tamního hokeje podrobně mapuje.

Kontinentální pohár 9. září 2018 v Ostravě vyhrál tým Ameriky.
Kontinentální pohár si z Ostravy odvážejí Američané
Festival dřeva na Slezskoostravském hradu.
Akční víkend: Ostravský „masakr“ motorovou pilou, drama v Hrabůvce...

Něco naznačil i útočník Petr Vampola po sobotní výhře 4:1. „Nemá cenu to komentovat. Ale už jen to, že s námi sedí v kabině a byl i na střídačce, je pro všechny neskutečné. Přesto chceme, aby hrál co nejdřív, hodně nám pomůže,“ přiznal mistr světa z roku 2010. „Myslím, že po uzdravení na to vlítne, protože už předtím, než se to stalo, byl zase rozdílovým hráčem. Má ale dost času, sezona je dlouhá,“ uvědomil si Vampola.

Podobně mluvil také kouč Rytířů David Čermák. „Je to na Jaromírovi, kdy nastoupí. Když bude moci naskočit, tak naskočí,“ prohodil jen.

Muzika má však naději pro ostravské publikum, byť v pozdějším termínu. Připomněl totiž, že Středočeši budou v Ostravě se stejným soupeřem hrát po výměně pořadatelství znovu už 22. října. „To je reálnější. Na druhý pokus by to mohlo vyjít. Každopádně teď vám nikdo odpověď nedá. Zřejmě ani on sám,“ poznamenal Muzika.

Zdá se tedy, že ten, kdo přijde zítra na hokej jen kvůli legendárnímu číslu 68, bude zklamán. Nebo nakonec Jaromír Jágr všechny zase jednou překvapí?

Profese. Ilustrační foto.
Do voleb v našem kraji kandidují především živnostníci a podnikatelé
Tomáš Staněk obsadil na Kontinentálním poháru 6. místo
Staňkovi se nezamlouval model soutěže. Zlobil se, že pro něj neměli dres