„Může se ale stát, že je fanoušci uvidí i proti dalším týmům. Záleží čistě na nás, ničím nejsme omezeni. Jde totiž o oficiální druhou sadu dresů pro domácí zápasy,“ řekl generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr. Druhým důvodem červené volby je návrat do historie. Naposledy oblékaly Vítkovice červené dresy v sezoně 1995/1996.

Od té doby měli Ostravané striktně jen bílé a modré. Výjimkou byla dvě retro utkání. V roce 2011 nastoupilo mužstvo proti Kometě Brno v replikách červených mistrovských dresů z roku 1981, v lednu 2017 shodou okolností právě proti Plzni zase v napodobeninách historických červených svetrů z prvního ligového utkání v roce 1937.

Současné červené dresy se převážně líbí. Jak příznivcům, tak hráčům. „Já k tomu můžu říct svůj názor z manažerského pohledu a ohlas ze všech stran byl výborný. Chci zdůraznit, že to není žádná retro sada, nic speciálního. I když to tak někteří mohli vnímat, vzhledem k tomu, že jsme v nich teď hráli poprvé. Máme prostě tři sady a budeme je střídat,“ dodal Jakub Petr.

SOUBOJ OPOR. V pátečním miniduelu plzeňského Dominika Kubalíka (vlevo) a vítkovického Rostislava Olesze byl úspěšnější kanonýr Západočechů, který se podílel vítězným gólem na výhře 2:0.
Potřetí bez bodu? Katastrofa, hlesl Olesz