"Určité základy zůstanou, ale ten systém bude trochu jiný. Měl by být útočnější. Věřím, že tady na to mám hráče a že v Česku jsou v průměru silnější hráči," řekl dnes Vůjtek novinářům na kempu reprezentace, kam sezval výhradně mladé hráče.

V příštím týdnu se chystá na setkání s těmi, kteří již mají něco za sebou a dotáhli to do NHL. "Deset let jsem nepůsobil v Česku, trénoval jsem ve světě. Mladší hráče neznám osobně, znám je z ledu, z televize. Vím, jak se pohybují, jak hrají, ale neznám je osobně a chtěl bych je poznat," uvedl Vůjtek, jenž v tuzemsku vedl naposledy v sezoně 2005/06 extraligové Vítkovice.

Věří, že si časem udělá co nejlepší obrázek i o těch dalších. "Ty budeme sledovat v ligách. Ať už to bude švédská, nebo finská liga. Zajedeme se tam také podívat. KHL je často v televizi, mám tam navíc spoustu známých, jichž se můžu zeptat," připomněl Vůjtek, který v minulosti vedl Jaroslavl, Kazaň a Dynamo Moskva.

"Všechny tyto hráče můžeme zvát na turnaje Euro Hockey Tour, takže dost uvidíme tam," doplnil kouč.

Konkrétní strategii pro přípravné turnaje během sezony zatím nemá. "O tom jsem ještě tak dalece neuvažoval. Jisté je, že bychom chtěli vidět všechny 'evropské' hráče, co přichází do úvahy, během těch tří turnajů, možná už během těch prvních dvou," nastínil Vůjtek.

Brání se omlazování týmu za každou cenu. "Omlazování. To je takové slovo… Každý rok se to říká, ale ono to tak úplně nejde. Samozřejmě sledujeme mladé hráče, ale na mistrovství světa stejně musí jet ti nejlepší," řekl Vůjtek.

"Budeme sledovat hráče v lize a věřím, že třeba jako teď Dominik Simon nebo předtím Jiří Sekáč, kteří se dostali na mistrovství světa, se v tomto roce zase někdo další objeví," prohlásil kouč.