Po čtvrté porážce v řadě, přičemž v těchto zápasech získali jediný bod, se soupeři z nižších pater pořadí nejvyšší soutěže opět o kousek souboru Jakuba Petra a Pavla Trnky přiblížili.

Přitom v polovině zápasu to vypadalo, že by Vítkovice mohly na východě Čech bodovat. Po bezbrankové první třetině poslal loňského čtvrtfinalistu play-off do vedení Tybor. Hosté si pak vytvořili tlak, ale místo zvýraznění rozdílu i na výsledkové tabuli přišly dva údery z hokejek domácích.

Ještě ve druhé části přišly dvě odpovědi. Ve 34. minutě nejprve srovnal Vopelka a 27 vteřin před druhou sirénou dal Hradci jednobrankový náskok Paulovič.

Ačkoli i Vítkovice si vytvořily řadu šancí, přestřílet soupeře se jim opět nepovedlo. Brankář Patrik Bartošák musel čelit celkem 36 střelám, čtyři z nich nakonec skončily v síti.

V závěrečné třetině pojistil náskok Hradce Pavlík a v poslední minutě pak Zámorský.

Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Měli jsme konečně slušný vstup do utkání, neměli jsme tak přehnaný respekt jako v předchozích zápasech. Bohužel jsme ve druhé třetině nevyužili obrovskou šanci, kdy jsme mohli jít do vedení, a z protiútoku jsme dostali gól. To nás trochu dostalo dolů. Nakopl nás ale gól ve hře čtyři na čtyři a ten do šatny pak kluky hodně povzbudil. Důležité bylo, že jsme ubránili všechna oslabení včetně tři na pět, velká pochvala pro speciální týmy na oslabení. Dneska ale pochvala míří do celé kabiny, protože to nebyl jednoduchý zápas, Vítkovice mají pořád kvalitní tým. Kluci to odmakali, odbojovali a za tu práci si odnesli vítězství.“

Pavel Trnka (Vítkovice): „Já budu krátký jako vždycky. Paradoxně se nám podařilo dostat Hradec tam, kam jsme potřebovali, ale bohužel zatím nemůžeme najít způsob, jak dopravit kotouč do brány. To je to, co nás v zápase limitovalo. Je to podobné jako naposledy s Kometou, kdy odehrajeme solidní zápas, ale nejsme schopni dát více než jeden dva góly.“

Mountfield HK – HC Vítkovice Ridera 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Muž zápasu: Vopelka

Branky: 34. Vopelka (Nedomlel, Rákos), 40. Paulovič (Zámorský, Rákos), 50. R. Pavlík (Vopelka, Cibulskis), 60. Zámorský (Vincour) – 28. Tybor (Roman, D. Květoň). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 6:4, navíc Paulovič (Hradec) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4807.

Mountfield: Maxwell – Linhart, Zámorský, Graňák, Cibulskis, Rosandič, F. Pavlík, Nedomlel – Rákos, Koukal, Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Dragoun, Bičevskis, Chalupa – Bezúch, Kukumberg, Vopelka. Trenéři: Martinec, Krátoška a Svoboda.

Vítkovice: Bartošák – Výtisk, D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, T. Černý – Szturc, Lev, Schleiss – D. Květoň, Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal – Dej, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Třinec (v bílém) doma nestačil na Plzeň. Prohrál 2:3.
Třinec padl. Rozhodly přesilovky