Nejprve mezi sebou hráči a vedení prvoligového celku vybrali finanční částku, za níž po předchozí domluvě s postiženými obcemi pořídili potřebný stavební materiál, který pak přímo odvezli do Mikulčič, Hrušek a Moravské Nové Vsi a předali potřebným.

Slavnostní otevření stadionu Bazaly, 2. prosince 2019 v Ostravě.
Ostravští velikáni pomáhají Moravě: Vítkovice daly 50 tisíc, Baník pořádá sbírku

V první prázdninový den 1. července se pak část A-týmu vypravila dobrovolně přímo na místo, aby předali potřebnou pomoc. Šlo mimo jiné o desítky kilogramů cementu, sto litrů pohonných hmot, vrtačky, pily, pneumatická kladiva, lopaty, flexu, kolečka, ochranné pomůcky a mnohé další.

Kromě toho však sami fyzicky na místě pomohli. „Zároveň jsou registrováni coby dobrovolníci a bude-li kdykoliv potřeba, vyrazí opět na místo,“ informoval ostravský klub na svém webu.

Patrizio Stronati ještě v dresu Baníku Ostrava.
Stronati otevřeně o přestupu do Puskáse: Posunul jsem se vpřed, vydělal i Baník

„Musím poděkovat všem klukům, kteří se spontánně připojili, aby lidem, kteří často přišli o střechu nad hlavou, pomohli,“ potěšilo generálního manažera Pavla Hinnera, jehož však jednání hráčů překvapilo. „Vypravili se na místo a předali celou řadu nástrojů a stavebního materiálu, někteří také na místě přespávají a pomáhají s nejrůznějšími opravami,“ dodal.