Ostravané totiž ve čtvrtek vyhlásili originální soutěž. Vyzvali fanoušky, aby sami navrhli podobu dresů vítkovického A-týmu. „Chceme dát fanouškům příležitost zapojit se přímo do realizace nadcházející sezony. Je to možnost, jak se naši fandové mohou podílet na vzhledu našeho extraligového týmu. Mohou dát volnost své kreativitě v návaznosti na svůj vztah ke klubu. Ti, fandové, kteří se příliš necítí graficky zdatní, nemusejí smutnět, mohou se zapojit alespoň do následného hlasování o vítěze prostřednictvím našich sociálních sítí,“ řekl pro klubový web mediální pracovník Zdeněk Janiurek.

Celý proces má pochopitelně pravidla. „Jsou určité mantinely, ve kterých se při realizaci návrhu dresů musíme pohybovat a je potřeba, aby je tedy respektovali i fandové, kteří se do soutěže zapojí. Předem také avizujeme, že do soutěže – do hlasování o finální vítězný návrh – nebudeme moci zapojit návrhy, které budou nějakým způsobem urážet náš klub, soupeře nebo soutěž, nebo se neztotožňují s filozofií vítkovického hokejového klubu,“ připomíná Janiurek.

Fanoušci mohou rovněž navrhnout, co budou hráči nosit na hrudi - zda klubové logo, rytíře Vítka, jako tomu bylo v uplnyulém ročníku, nebo jiný symbol. Detailní informace k návrhu lze nalézt na klubových stránkách hc-vitkovice.cz.