Letní „makačku“ na suchu mají zdárně na sebou. Hokejisté Vítkovic ukončili úvodní část přípravy, týden si oddechnou a vyjedou na led. Brusle nazují v pondělí 17. července. Úvodní přípravný zápas pak odehrají 1. srpna s Havířovem.

„Všechno proběhlo podle plánu,“ řekl pro klubový web generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr. „Hlavní je, že všichni přežili ve zdraví a nikoho nepotkaly zdravotní problémy,“ doplnil Petr.

„Především to bylo pod vedením kondičního trenéra Igora Horyla, vše navazovalo na individuální část, po které jsme zaznamenali vcelku uspokojivé výsledky všech hráčů před nástupem na společné přípravy. Hráči byli průběžně testováni a stejně tomu bude nyní po téhle týdenní pauze. Budeme mít tedy dobrý přehled,“ pokračoval Petr. „Pak je samozřejmě na nás, abychom toto přenesli na led a i do hokejových aspektů,“ prohlásil.

Alois Hadamczik
Alois Hadamczik: To, že opavský hokej takto dopadne jsem očekával

O dalším plánu přípravy má vítkovický kouč jasno. „Od pondělí 17. července už najíždíme na kombinaci led plus suchá příprava. Týden nato půjde především o tréninky na ledě. Každý hráč je strůjcem svého štěstí a každý ví, že si nemůže dovolit během této pauzy nic nedělat. Věřím, že to všichni pochopili. Snad pak spolu budeme co nejdéle, ideálně někdy do poloviny dubna,“ připomněl Petr období, kdy extraligová sezona v play-off vrcholí při finále.

Celkem měl Petr k dispozici více než třicet hráčů. „Kádr teď bude ve stejném složení, v jakém jsme byli doposud. Až začnou přípravné zápasy, dojde k jeho zúžení. Již s redukovanou sestavou, se kterou budeme počítat pro extraligu, chceme vyrazit do Švýcarska,“ řekl Petr s tím, že v zemi helvetského kříže sehrají Ostravané od 19. srpna čtyři zápasy v šesti dnech. Postupně se střetnou s Klotenem, Zugem, Langnau a Ambri.

Do extraligy vstoupí Vítkovice 8. září, kdy na domácím ledě přivítají Zlín. Z nových posil by u toho měli být obránce Petr Trška (Kometa Brno), útočníci Rastislav Dej (Hradec Králové), Jakub Lev (Plzeň) a Šimon Stránský (Albert Raiders WHL). Naopak v ostravském klubu už jistě nebude pokračovat obránce Lukáš Kovář a útočníci Stanislav Balán, Erik Němec, Yan Stastny a Michael Vandas.

Vítkovice zahájily předprodej permanentek.
Hokejové Vítkovice zahájily prodej permanentek