Tvrďák s nepřehlédnutelnou bradkou svedl v prosinci velkou bitvu s Janem Jaroměřským. Olomoucký bek ještě před posledním zápasem v měsíci vedl, Výtisk ho však nakonec o bod přeskočil a v zelené helmě určené pro nejobětavějšího borce nejvyšší soutěže bude nastupovat i v lednu.

„Popravdě jsem s tím už nepočítal. Ztrácel jsem dost bodů a byl si téměř jistý, že zelenou helmu vyhraje on. Sám už jsem měl nachystanou klasickou modrou," vrátil se k poslednímu utkání loňského roku Výtisk. Ten odehráli Ostravané v Litvínově, kde zvítězili 2:1, a jedna z vítkovických opor získala deset bodů. Pomohl mu i Jaroměřský, který si připsal dva záporné body. „Prohrát takhle těsně je škoda. Na zelenou helmu jsem si myslel," přiznal Jaroměřský.

„Sám ale vím, že dokud není nic hotovo, nemá cenu slavit. Navíc se k tomu vyloženě neupínám," řekl Jaroměřský. Ten považuje Výtiska za srdcaře a obětavého bojovníka, kterému zelená helma právem náleží. „Pokud v každém utkání udělá deset až dvanáct bodů, pak si ji zaslouží. Ale nebojte, on jednou s hokejem skončí. No a to pak dostaneme šanci i my ostatní," dodal s úsměvem Jan Jaroměřský, který je i celkovém hodnocení druhý za Výtiskem.

RADEGAST INDEX (celkové pořadí):
1. Jan Výtisk (Vítkovice) 312
2. Jan Jaroměřský (Olomouc) 175
3. Michal Gulaši (Kometa Brno) 174
4. Michal Trávníček (Litvínov) 143
5. Jan Hanzlík (Mladá Boleslav) 133

Pozn.: Radegast index je parametr statistik, který je od sezony 2013/2014 sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami extraligy. Zaměřuje se na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče. Na jeho základě je každý měsíc vyhlášen hráč měsíce.

VIDEO
http://bit.ly/2iuCGLH