Nejvíce to schytávají trenéři Jakub Petr a Pavel Trnka. „S výkonem hráčů jsme spokojeni, ale nejsme spokojeni s výsledkem,“ řekl Trnka po úterní domácí porážce 3:4 po samostatných nájezdech s Olomoucí, která byla pátá v řadě.

„Ty odpovědi na tiskovkách mi připadají, jako bychom vedli extraligu,“ píše na oficiálních facebookových stránkách klubu fanoušek David Bajnar.

„Mrzí mě, že pan trenér uráží fanoušky takovými výroky. Spokojenost může být leda se zlepšením oproti minulému domácímu zápasu, protože ten byl na ručník. S celkovým výkonem určitě spokojenost být nemůže,“ píše příznivec René Hruška.

„Mám permanentku asi 25 let. Podstatné pro mě je, se na hokeji pobavit. Teď na Olomouc jsem zůstal už u televize a to je na pováženou. První třetina výborná, zbytek bída. Spokojenost? Směšné,“ vyjadřuje svůj názor Milan Chalupa.

Ostravané po velmi dobrém začátku sezony úplně vypadli z role. Po sérii mizerných výsledků klesli v tabulce na 9. místo a to ještě mají oproti elitní osmičce o zápas navíc.

Zásadní problémy?

Tradiční.

FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 1:1
Baník vyfasoval v poháru Spartu

Nedisciplinovanost, slabá produktivita a s tím spojené bídné přesilovky. Využívají v průměru každou osmou, což je řadí na 10. příčku. Jen pro srovnání: nejlépe si zatím vedou Třinec a Brno. Ty zužitkují každou čtvrtou.

Ano, proti Olomouci v nich Vítkovice zásluhou šikovnosti Tybora dvakrát udeřily, za stavu 2:3 však při minutové početní výhodě pět na tři ani nevystřelily na branku.

Co hráči? Od čtyřbodového kapitána Rostislava Olesze se čekalo víc než dvě trefy v Jihlavě. Rozpačité jsou také výkony nejzvučnějších letních posil. Útočníci Jakub Lev a Rastislav Dej nezáří. Lev zůstává na dvou gólech, Dej je bez vstřelené branky a se čtyřmi minusovými body nejhorší z mužstva ve statistice účasti na ledě.

„Když se podíváme na skladbu týmu, měli bychom udělat krok dopředu,“ řekl před startem sezony Jakub Petr. „Rádi bychom posunuli mašinu dál,“ doplnil 43letý šéf vítkovické střídačky, který působí u A-týmu čtvrtým rokem. První dva dělal asistenta, momentálně je jak trenér, tak generální manažer. Do čtvrtfinále play-off se ještě nepodíval.

„Má trpělivost je u konce. Jsem zvědav, kdy dojde trpělivost majiteli klubu panu Aleši Pavlíkovi. Takhle se přece nedá hrát hokej a spoléhat se na gólmana, že to vychytá. Za dva roky pod trenérem Petrem pořád to stejné. Ano, mluvit umí, ale jeho praxe asi na mužský extraligový hokej nestačí,“ přemítá Petr Adamovský před zítřejším utkáním 12. kola extraligy s posledním Litvínovem.

Posledních 5 zápasů:Vítkovice - Olomouc 3:4 SN, Hradec Králové - Vítkovice 2:0, Vítkovice - Plzeň 0:2, Brno - Vítkovice 5:1, Jihlava - Vítkovice 4:2.
Bilance: 5 zápasů, 5 porážek, skóre 6:17, 1 bod.
Pozn.: V posledním utkání s Olomoucí ukončil po 164 minutách střelecký půst útočník Radoslav Tybor, který využil přesilovku po předchozích patnácti promarněných. Útočník Petr Kolouch ve 12 zápasech nebodoval, ve statistice účasti na ledě je na čísle -4.

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:4 po nájezdech
Vítkovická krize se prohlubuje, převaha nad Hanáky stačila jen na bod