"Jsme rádi, že oba tak kvalitní hráči slyšeli na naši novou filosofii a směr, kterým se v klubu chceme ubírat. Od obou hráčů si slibujeme velké posílení našich řad," řekl na dnešní tiskové konferenci kouč a nově i generální manažer HC Vítkovice Steel Jakub Petr.

Sedmadvacetiletý Roman se do Vítkovic vrací po roční epizodě v Jekatěrinburgu. Druhý nejproduktivnější vítkovický hokejista minulé sezony tam ale jen paběrkoval a v 32 zápasech zaznamenal jen dva góly a šest přihrávek.

"Ondra měl řadu nabídek. Mohl si vybírat jak z klubů extraligy, tak v zahraničí. Ale pak si sedl s Jakubem Petrem a Alešem Pavlíkem, kteří mu nastínili své vize do budoucna a co dělají pro to, aby šly výkony i výsledky nahoru, a Ondru to oslovilo," řekl hráčův manažer Vladimír Vůjtek mladší.

Baranka, slovenský vicemistr světa z roku 2012, má na kontě jeden start za New York Rangers, ale od roku 2008 strávil dlouhých sedm let v KHL v dresu Spartaku Moskva, Ufy, Omsku a Slovanu Bratislava. Uplynulý ročník odehrál třicetiletý rodák z Dubnice ve švédském Rögle, kde si ve 40 zápasech připsal tři branky a šest asistencí.

"Bylo to podobné jako s Ondrou Romanem, také jemu se zamlouvá klubová strategie. Kvůli přítelkyni, která je ze Vsetína, chtěl i blíže domů k Trenčínu a pro tento předpoklad jsou Vítkovice ideální," řekl Vůjtek.