První velkou posilu získal hokejový klub z Třince před startem nového ročníku extraligy.

Do kabiny Ocelářů míří elitní útočník s reprezentačními zkušenostmi Vladimír Svačina, který působil naposledy ve Vítkovicích. Ty poslední tři roky táhl.

Podle informací Deníku podepíše osmadvacetiletý rodák ze Studénky v Třinci smlouvu na čtyři roky, oficiálně představen by měl být dnes.

Svačina je po Ondřeji Romanovi druhým klíčovým útočníkem, který po vypršení platného kontraktu opustil mateřský klub.

V předchozích třech ročnících extraligy nastoupil Svačina ve vítkovickém dresu včetně play-off ke 177 zápasům, v nichž si připsal 139 bodů (58+81), a měl obrovský podíl na tom, že se ostravské mužstvo vždy probojovalo alespoň do předkola.

Jeden ze svých nezapomenutelných kousků předvedl v minulé sezoně během utkání 33. kola nejvyšší soutěže s Libercem, které se hrálo 30. prosince loňského roku.

Na přelomu první a druhé třetiny připravil ve vlastním oslabení hned dva góly svému parťákovi Ondřeji Romanovi. Zejména u druhé branky fanoušci v ostravské ČEZ Aréně doslova šíleli.

Svačina se totiž řítil sám na Lašáka, místo zakončení však ještě poslal puk za sebe do volného prostoru, kde dojížděl Roman, který puk poslal do prázdné branky. Vítkovice nakonec zvítězily 4:1.

„Na ten zápas moc rád vzpomínám. Hrálo se mi výborně," řekl Svačina. „Byla to krása, co předvedl. Sám jsem byl překvapený, že mi to dal, už jsem chtěl jet střídat. Klobouk dolů, jak to udělal," smál se tehdy střelec Ondřej Roman.

Rozhovor s Vladimírem Svačinou, jeho agentem Vladimírem Vůjtkem mladším, i další ohlasy k tomuto transferu najdete ve čtvrtečním vydání tištěné verze Moravskosleslzského deníku.