„Těšíme se na to, bude to další výborný test. Už jsme hráli s Havířovem, Znojmem a dvakrát s Třincem. Ve Švýcarsku nás kromě čtyř kvalitních zápasů čeká také slušná porce tréninků,“ řekl Jakub Petr.

Ten může být zatím s výsledky i výkony svých svěřenců spokojený.

Dosavadní bilance?

Čtyři zápasy, čtyři výhry! Dvě z nich proti Třinci. „Hlavně ta na u nich se počítá,“ řekl po vítězství 4:2 na ledě Slezanů kapitán Vítkovic Rostislav Olesz.

Vítkovičtí mladíci ovládli poprvé Ostrava Hockey Cup

Trenér Petr však nechce nic přeceňovat. „Výsledky jsou pro nás v tomto období spíše podružné, soustředíme se na hru a systémové věci. Jinak tomu nebude ani ve Švýcarsku,“ prohlásil kouč Ostravanů.

Již na začátku přípravy avizoval, že před odjezdem do Švýcarska dojde k prvnímu zúžení kádru. K finálnímu pro extraligu ale zatím ještě nedošlo.

Také kvůli nominaci některých hráčů do národního týmu pro dvojutkání mezi Českem a Slovenskem v Třinci a Žilině, které je na programu příští týden.

„Pozvánku dostali Bartošák a Klok, z našich Slováků pak Baranka a Tybor. Ti tedy s námi logicky do Švýcarska nejeli. Některé hráče už jsme v rámci dvoucestných smluv uvolnili do týmů WSM ligy. Tomáš Gřeš a Jakub Illéš jsou nyní v Havířově, Filip Kuťák a Jan Káňa zase ve Frýdku-Místku. Není to ale ještě definitivní uzavření kádru. Pravda ovšem je, že do Švýcarska jedou vlastně čtyři a půl pětky z původních šesti, které jsme měli k dispozici,“ řekl Petr.

Vítkovice zahájí turné po Švýcarsku v sobotu Klotenem (20.15 hodin). V neděli se střetnou s Zugem (15), v úterý s Langnau (19.45) a týdenní soustředění uzavřou čtvrtečním duelem s Ambri-Piotta (19.45 hodin). „Nebereme to jako generálku na extraligu. Letos se neúčastníme Ligy mistrů, nicméně nechtěli jsme přijít o zápasy s kvalitními zahraničními soupeři,“ uzavřel Jakub Petr.

Útočník Vítkovic Jakub Lev.
Mohli by se nás bát, pousmál se vítkovický Lev po další výhře nad Oceláři