„Já myslím, že se už o tom mluvilo, problesklo to i médii, takže asi není nutné to nějak zvlášť tajit. Je jasné, že ses námi loučí Dominik Lakatoš, který odchází do zahraničí. Kam přesně, to specifikovat nechci, protože se to neustále mění. Míra Svoboda odchází, to se ví taky,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Roman Šimíček.

Dominik Lakatoš ve Vítkovicích odehrál během dvou sezon 105 zápasů, v nichž zaznamenal 38 branek a 33 asistencí. V uplynulém ročníku byl s 23 góly mezi nejlepšími střelci extraligy. Miroslav Svoboda, který by měl zamířit do Plzně, pak za stejné období odchytal za Rideru 77 duelů, sedmkrát udržel nulu.

Utkání play off, čtvrtfinále, hokejové Chance ligy - 3. zápas: HC RT Torax Poruba - HC Zubr Přerov 3:2 po samostatných nájezdech, 23. března 2021 v Ostravě.
V semifinále proti Jágrovi! Poruba vyzve vítěze základní části Kladno

„Pokračovat nebude ani Honza Schleiss. S tím jsem mluvil dlouho, ale řekl, že chce změnit prostředí a být zase chvíli doma. Není ani tajemstvím, že Alex Mallet bude v příští sezoně působit v jiném extraligovém týmu,“ pokračoval Šimíček.

„Samozřejmě toho bude i více, protože některým hráčům skončila smlouva a doteď prodloužena nebyla, ale to už bych zase nerad konkretizoval, protože stát se může cokoli. Nerad bych teď řekl, že někdo u nás skončil a za pár dní nebo týdnů to bude jinak. Ale jak jsem řekl – Lakatoš, Svoboda, Schleiss, Doudera, Mallet – ti odcházejí s definitivní jistotou,“ dodal Roman Šimíček.

Na téma příchodů se příliš bavit nechtěl. „Máme něco předdomluvené, ale to můžeme oznámit až v květnu, dříve ne,“ řekl.

DVA HORNÍCI. Tak se na turnaji v Ostravě 2019 radovali z 2. místa Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner.
Boj o olympijské Tokio se rozhodne v červnu na ostravské pláži

Sezonu, v níž Vítkovice skončily po prosincové výměně trenérů v základní části na osmém místě a v předkole play-off vypadly po prohře 2:3 na zápasy s Kometou Brno, ale hodnotil kladně.

„V globále, tak jak se pro nás ta sezona zpočátku nevyvíjela vůbec dobře, nakonec jsme ji zvládli. Odvedli jsme kus práce a jsem přesvědčený, že i to hokejové okolí to vidělo a vnímalo pozitivně. Ve druhé části sezony tam kluci nechávali vše. Myslím, že i po těch zápasech, které jsme nevyhráli, nemuseli být fanoušci úplně zklamaní, viděli, že jsme o to bojovali s maximálním nasazením a nic nevypustili. Některé zápasy se vyhrály i s parádním výkonem, což byl bonus,“ potěšilo Šimíčka.

„Jen mě mrzí, že jsme to předkolo nezvládli a nedostali se do čtvrtfinálového boje s Třincem, který by podle mě byl po všech stránkách velice atraktivní,“ zakončil Roman Šimíček.