„Jsme samozřejmě rádi, že jsme proti nim znovu uspěli, o to náročnější to teď ale bude,“ řekl Deníku kapitán Vítkovic Rostislav Olesz.
„Co bylo minulou sezonu bylo pěkné, ale je to pryč,“ vrátil se ke čtyřem vítězstvím nad Spartou. Na ně navázali Ostravané v té letošní. K domácí demolici 6:1 přidali v úterý venkovní výhru 4:2.

„Je nám jasné, že to budou chtít zlomit. Sparta je Sparta, umí vždy postavit výborný tým. Musíme jít do zápasu s respektem. Nemůžeme si myslet, že když jsme je šestkrát porazili, tak to půjde i posedmé samo,“ zdůraznil Olesz.

Po posledním úspěchu v hlavním městě hovořil generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr o tom, že ho sice výhra těší, ale ve výkonu viděl značné mezery. Doslova řekl, že utkání po většinu času postrádalo extraligovou kvalitu. „Každý kdo sportoval nebo sportuje tak ví, že někdy se to neodvíjí podle vašich přání a vyhrajete. Jindy jste skvělí, daří se vám, přesto se výsledek nedostaví. V tom je sport krásný i krutý,“ řekl Olesz.

MAKÁ NA NÁVRATU. Hokejový útočník Vítkovic během cvičení s fyzioterapeutem Filipem Němcem.
Zraněný vítkovický útočník Dej: Už je líp. Kritický první měsíc mám za sebou

Čtvrté místo v tabulce a ztráta jediného bodu na třetí Třinec je něco, co v Ostravě fanoušci dlouho nepamatují. „Za tohle jsme pochopitelně rádi. Musíme ale dál tvrdě pracovat, zdaleka není konec sezony. Je to pro mě pořád jen třicet kol, jede se dál,“ prohlásil Olesz. „Bodové rozestupy jsou těsné, liga je vyrovnaná. Není čas na uspokojení a dlouhodobé výhledy. Je třeba se rvát o tři body, které jsou v daný den k dispozici,“ řekl Olesz.

Sám cítí, že by měl být mužstvu ještě prospěšnější. Statistika 29 zápasů a 13 bodů (7+6) se mu zas tak úplně nelíbí.

„Každý má v týmu svou roli a já nejsem výjimkou. Víte, nebudu vám lhát… Mrzí mě, že neproměňuju častěji své šance, a tím pádem nedávám více gólů. Jsem ale celkově rád, že tým vyhrává a chytají se mladí, tedy kluci ze třetí a čtvrté lajny. To je pro nás fakt důležité. Je moc dobře, že se prosazují,“ uzavřel Rostislav Olesz.

HC Olomouc-Vítkovice 0:1
Paráda! Další čisté konto a Vítkovice jsou čtvrté. Na Hané rozhodl Olesz
vlevo Robert Říčka, vpravo Patrik Bartošák
Nepárají se s tím! Na Vítkovice si nepřišla ani Sparta