„Honza v týmu nebude, hledá si angažmá. Není to o tom, že by se mi v přípravě vyloženě nelíbil. Jenže konkurence hráčů, kteří jsou pod smlouvou, byla velká,“ řekl Deníku generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr.

„Hodně jsem stál o to, aby restartoval kariéru. Od začátku roku se připravoval s naším kondičním trenérem. Věděl, že zápasy dostane, což se taky stalo. Ano, po tom, co si nadrobil, se snažil. Obětoval tomu čas, ale do naší herní koncepce to není. Chtěli jsme mu podat pomocnou ruku a to nekončí. I my vynakládáme úsilí, aby ještě hrál. Hledáme mu angažmá u nás i v zahraničí,“ dodal Jakub Petr.

Káňa patřil k velkým talentům českého hokeje. Prošel všemi mládežnickými reprezentacemi, v letech 2009 a 2010 hrál na dvou juniorských MS. V dresu mateřských Vítkovic odehrál 244 utkání, v nejvyšší soutěži zaznamenal 93 bodů (54+39). V ročníku 2010/2011 se stal extraligovým nováčkem sezony, jen v součtu s následující sezonou nastřílel 38 branek.

Štěstí zkoušel i v kanadské lize QMJHL a týmu Prince Edvard Island Rocket (67 zápasů, 24+19). Naposledy hrál v Prostějově. Dočká se v profesionálním hokeji pokračování kariéry? Těžko říct.