Celkem je nakaženo devatenáct osob (17 hráčů a 2 trenéři), kompletní tým tak míří do karantény. Klub o tom ve čtvrtek večer informoval na svém webu.

Ostravský klub se pro preventivní testy rozhodl poté, kdy na začátku týdne oznámili někteří hráči příznaky onemocnění koronaviru – zvýšenou teplotu, zvýšenou tělesnou únavu, bolest kloubů a celkovou slabost.

Na start do nové extraligové sezony si budou muset ještě počkat. Hokejisté Vítkovic nevstoupí do nejvyšší soutěže v plánovaném termínu. Důvod? U části hráčů ostravského mužstva se objevily zvýšené teploty a příznaky onemocnění.
Řádí jim v kabině covid? Vítkovice nezačnou v termínu, duel s Litvínovem odložen

V průběhu středy pak celý tým včetně trenérů a realizačního štábu absolvoval testy na covid-19 a došlo k odložení čtvrtečního extraligového utkání 1. kola s Litvínovem (náhradním termínem je 30. říjen).

Výsledky testů byly vítkovickému klubu oznámeny ve čtvrtek po 20. hodině. Z celkového počtu pozitivních případů jde o sedmnáct hráčů, k tomu i dva trenéry. Zbytek testovaných hráčů a členů realizačního týmu byl negativní.

„Jména pozitivně testovaných klub zveřejňovat s ohledem na ochranu osobních údajů nebude,“ uvedl klub.

František Dýmal.
Reportér z Ostravy František Dýmal, přezdívaný „Krvavý Franta“, podlehl rakovině

„Pozitivní testy na covid-19 znamenají, že se kompletní mužstvo, tedy hráči i členové realizačního týmu, kteří byli spolu v posledních dnech v kontaktu, musí podrobit karanténě. Klub intenzivně řeší společně s Krajskou hygienickou stanicí Ostrava i s řídícími orgány Tipsport extraligy nastalou situaci a další postup,“ pokračoval klub v tiskové zprávě na svém webu.

Po střetnutí s Litvínovem tak dojde k odložení i dalších zápasů. O tom, kolik jich bude a na jaké termíny, bude jasno v nejbližší době.