Stalo se tak v době, kdy ostravský celek pod dočasnou trenérskou dvojicí Marek Pavlačka, Adam Vrba ukončil sérii porážek a v pondělí porazil 3:2 Litoměřice, o den později pak i Chomutov (3:0). „Dorazil už v úterý ráno, ale utkání s Chomutovem sledoval ještě jako divák. Tým převezme ve středu ráno,“ řekl pro klubový web generální manažer Pavel Hinner. 

Miloš Holaň.
Odvolaný Holaň: Za svou prací si stojím. Jednání lidí mě ale mrzí

Výborný vyhrál ligu pětkrát jako hráč s jihlavskou Duklou, k tomu pak třikrát jako kouč, což ho řadí mezi nejúspěšnější české trenéry. Extraligový titul slavil vždy s pražskou Spartou (2000, 2006 a 2007), k tomu má také jedno stříbro a dva bronzy. Kromě Sparty, která byla v sezoně 2017/2018 také jeho posledním angažmá, trénoval i Havířov, Litvínov, Pardubice, České Budějovice a Mladou Boleslav, s níž dokázal do české nejvyšší soutěže postoupit. Působil také ve Slovinsku, kde koučoval Jesenici a na mistrovství světa v roce 2006 i tamní národní tým. 

VIDEO: V Ostravě zloděj okradl spící ženu na zastávce. Vše natočily kamery

Šestašedesátiletý František Výborný je navíc velice dobře známý i v Porubě, kde v minulém ročníku působil v roli konzultanta. Premiéru na střídačce ostravského klubu, který na šesté místo znamenající čtvrtfinále play-off ztrácí šest bodů, si nový kouč odbude v sobotu doma proti pražské Slavii. 

Ilustrační foto.
Obavy z koronaviru v kraji: deset tisíc respirátorů zmizelo během jediného dne