Premiérovou trefou v novém působišti se na tom podílel útočník Jakub Lev, letní posila z Plzně.

„Mám z toho gólu pochopitelně radost. Už to byl třetí zápas ve čtyřech dnech, měli jsme na začátku těžké nohy, taky proto nebyla první třetina moc dobrá. Pak jsme to ale rozjezdili, dali góly a vyhráli,“ řekl pro klubový web Lev.

V závěru byl několikrát terčem ataků domácích hráčů. Vše ale přežil ve zdraví.

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 6:3
Vítkovice okusily ve Švýcarsku první porážku, za třetinu pětkrát inkasovaly

„Každý tým, když prohrává, se snaží něco změnit. Navíc ve švýcarské lize mají hráči kanadskou mentalitu. Já to ale beru tak, že když se rozdá, musí se umět i přijmout,“ dodal Lev.

Týdenní soustředění ve Švýcarsku zakončí Ostravané ve čtvrtek duelem s Ambri-Piotta (19.45).

SCL Langnau Tigers – HC Vítkovice Ridera 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Erkinjuntti (Albrecht), 39. Neukom (F. Randegger), 59. Dostoinov (Albrecht, Berger)  - 21. Kurovský (D. Květoň, Hrbas), 32. Lev (Dej), 36. Hrbas (Kolouch), 43. D. Krenželok (Szturc). Rozhodčí: Massy, Wehrli - Gnemmi, Obwegeser. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 912.

Vítkovice: Dolejš – Krenželok, Hrbas, Puzič, Urbanec, Výtisk, Trška – D. Květoň, Roman, Kurovský – Olesz, Lev, Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Szturc, T. Jáchym, Š. Stránský – Hudeček. Trenéři: Petr a Trnka.

Jakub Petr (Vítkovice):

„Zápas měl trochu jiný průběh, než v těch předešlých dvou tady ve Švýcarsku. Tentokrát jsme se do něj nedostali tak rychle a aktivně. Musíme ale brát v úvahu to, že den ode dne se únava hromadí, a na ledě se to projeví. Kredit patří hráčům za třetí třetinu, která byla hodně o osobních soubojích. Nestalo se nám to, co s Zugem, kdy jsme v závěrečném dějství pětkrát inkasovali. To je pozitivní. S vítězstvím jsem spokojený.“ 

Generální manažer a trenér Vítkovic Jakub Petr.
Jakub Petr před turné po Švýcarsku: Jako generálku to nebereme