Oba góly Bílých Tygrů vstřelil útočník Tomáš Pospíšil. Oceláři prohráli na kluzištích soupeřů posedmé za sebou a v tabulce jsou nadále sedmí.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí. Do první šance se dostal Špaček, ale brankář Hrubec, který tentokráte chytal místo jedničky Hamerlíka, byl připraven. V 5. minutě dostal Třinec první možnost přesilové hry, ale naložil s ní stejně jako následně Liberec. Gólman Pinc byl stejně jako Hrubec prakticky bez práce.

Velkou příležitost měl poté hostující Adamský, který zkoušel objet branku, ale nepovedlo se mu zasunout kotouč do prázdné klece. Až v 18. minutě poprvé výrazněji zahrozil třinecký kanonýr Růžička, Pinc byl ale připraven.

Druhé dějství začali opět aktivněji Tygři, kteří se v 23. minutě dočkali vedoucího gólu. Čutta projel s pukem až do útočného pásma, posunul na Nedvěda, ten adresoval přesnou přihrávku zpoza branky volnému Pospíšilovi, který otevřel skóre. Liberečtí po gólu stupňovali tlak a Hrubec si připsal několik dobrých zákroků. Při Nedvědově střele mu pomohla tyč.

Vyrovnat mohl Zagrapan, nechal však vyniknout Pince, jenž zasáhl lapačkou. Domácího Duška vychytal Hrubec. V následné přesilovce nebezpečně pálil aktivní Pospíšil a Nedvěd z dorážky těsně minul poloodkrytou branku.

Ve 43. minutě už důrazný Pospíšil potrestal svým druhým gólem Peterkův faul, z vedení 2:0 se však domácí neradovali příliš dlouho. Po necelých třech minutách dopravil kotouč za Pince domácí obránce Jánošík, který nešťastně pro Severočechy usměrnil do opuštěné branky Adamského střelu.

Vyrovnat mohli v oslabení Polanský s Varaďou, jejich přečíslení dva na jednoho ale skončilo u pozorného Pince. Pět minut před koncem překazil Pospíšilovi hattrick Hrubec. Vyrovnání měl na hokejce Hrňa, ale ve velké šanci přestřelil. V závěru se Tygři ubránili třineckému náporu a mohli slavit cenné vítězství.

Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Pospíšil (Nedvěd, Čutta), 43. Pospíšil (Bárta) – 46. Adamský. Rozhodčí: Hribik, Hrubý – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7, navíc Nedvěd (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3296.

Liberec: Pinc – Šmíd, Čakajík, Čutta, Jánošík, Derner, Výtisk, Moravec, Štich – Bárta, Nedvěd, Pospíšil – Víšek, Filippi, Dušek – J. Vlach, Bortňák, Jonák – Krejčík, Galamboš, Špaček. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Třinec: Hrubec – Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Klouček, Lojek, Podešva – M. Růžička, Bonk, Varaďa – D. Květoň, Zagrapan, Adamský – Rákos, Polanský, Klimenta – Hrňa, Peterek, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.