„Je to pro mě výzva, ale budu upřímný, první ligu nepodceňuji a mám k ní respekt. Jsem rád, že mohu začít v extralize, byla to pro mě priorita, ale chci také pomoci Kladnu k postupu do extraligy,“ uvedl po podepsání smlouvy Marosz.

O devětadvacetiletého forvarda se velmi zajímal boss Rytířů Jaromír Jágr, který se na rozděleném angažmá dohodl s majitelem Vítkovic Alešem Pavlíkem. „Těší mě Jaromírův zájem a budu rád, pokud si zahraji přímo s ním. Bude to zajímavé angažmá,“ dodal Marosz.

 „Po odchodu Ondřeje Romana jsme hledali adekvátní náhradu na post středního útočníka a jsem rád, že jsme se společně s Jaromírem Jágrem domluvili na uvolnění Rostislava Marosze pro naše potřeby," řekl majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

"Marosz do našeho týmu přichází na hostování do ledna 2021, poté se přesune zpět do Kladna. Díky tomu ale máme skoro půl roku na to, abychom našli do zbytku sezony náhradu i za něj a do té doby budeme mít v kádru kvalitního a rovněž také zkušeného centra, o kterém jsme přesvědčení, že bude pro nás přínosem," dodal Aleš Pavlík.

Utkání 22. kola extraligy žen: 1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Ostrava, 1. března 2020 v Ostravě.
Florbalistky FBC Ostrava musely kvůli koronaviru do karantény

Marosz má odehráno deset extraligových sezon, ve kterých nastoupil ke 322 zápasům. V nejvyšší české soutěži hrál i v uplynulém ročníku, ve kterém oblékal dres Liberce. Hokejoví příznivci ho také znají jako někdejšího útočníka Třince, Olomouce, Karlových Varů, Pardubic či Trenčína.

„Rosťa s námi podepsal smlouvu na jednu sezonu, ale obdržel i nabídku z extraligy, a tak jsme mu umožnili, aby si ji mohl také zahrát. Do konce prosince bude proto ve Vítkovicích. Nás posílí v nejdůležitější části sezony,“ uvedl sportovní manažer Kladna David Čermák.

„Jedná se o už dříve avizovaného centra, kterého jsme měli za cíl přivést. Jde o zkušeného extraligového hráče. Má skvělé hokejové myšlení a kvalitní techniku s holí,“ dodal Čermák.