Po utkání přiznal, že dění na ledě připomínalo play-off. „Bylo to upracované, nula nula až do třetí třetiny a pak rozhodují maličkosti. Nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce, nenechali jsme si to utéct,“ byl rád devětadvacetiletý zadák.

„Bylo to o chybě a o tom, kdo ji využije. Je paráda, že se to povedlo nám,“ dodal Polášek.

Co rozhodlo?

Na obou stranách toho bylo dost dobrého. I ty chyby, za ně jsme rádi, protože máme deset zápasů do konce základní části a jsme moc rádi, že jsme si to prověřili. Ve třetí třetině už to bylo o malé chybě, kdo jí využije. Oni měli skvělý comeback, vyrovnali, ale bylo super, že nás to nesrazilo a dali jsme gól na 2:1. V posledních pěti minutách jsme to už udrželi, což je parádní.

Škoda šancí! Neproduktivní Vítkovice podlehly Spartě

Sezonu jste ve Vítkovicích začínal, jak se vám tady hrálo?

(zamýšlí se) Jak se mi hrálo? Dneska jsem hrál proti úplně jinému týmu, než za jaký jsem nastupoval. Obměnilo se toho tolik, ať už trenéři, nebo hráči, že tohle je jiný tým. To jsem říkal už asi čtrnáct dní po tom, co jsem přišel do Sparty, že už tam přijeli vyměnění. Ale to, co je teď, je úplně jiné.

Jak na vás Vítkovice působily?

Hodně silným dojmem. Pracovité mužstvo, dělají fakt dobře černou práci, dohrávají, chodí před bránu, umí vystřelit z každé pozice, chtějí mít šance. Není tam žádná laxnost, která by je mohla stát hloupé chyby. Mají dobře zapracovaný systém.

Trenér Vítkovic Miloš Holáň.
Vítkovického Holaně trápí produktivita: Dobrá práce vyšla vniveč, řekl po Spartě

Vnímali jste jejich úterní debakl 1:7 v Třinci?

Připravovali jsme se na ně, věděli jsme o tom, jak tam hráli a první třetinu měli opravdu dobrou, Třinec měl s nimi problémy a bylo jasné, že na to budou chtít navázat. To se jim povedlo.

Zůstáváte před Třincem první. Je to pro vás důležité?

Určitě je, chceme se držet nahoře zuby nehty. Jelikož je to jen o dva body, Třinec má zápas k dobru, tak potřebujeme vyhrávat,. Snažíme se zaměřit na naší hru, je nám jedno, jak hraje Třinec. Pracujeme na chybách, abychom se jich pak vyvarovali.