Především se tak vyplnilo narozeninové přání Romana Šimíčka. „Je to poslední zápas před reprezentační pauzou. Přijede našlapaný soupeř, kterého každý v Ostravě vždy chce porazit. Věřím, že ty předešlé zápasy, které jsme doma odehráli, budou nejlepší pozvánkou pro fandy do hlediště,“ vyjádřil se nedávno pro klubový web čerstvě jednapadesátiletý sportovní manažer Vítkovic.

18. kolo hokejové extraligy: HC HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 4. listopadu 2022 v Ostravě. (střed) Dominik Lakatoš z Vítkovic a Marek Kalus z Vítkovic.
Ostrava v euforii! Vítkovice góly v přesilovkách složily Spartu, zářil Lakatoš

Povedlo se! Do naplnění kapacity chybělo jen něco přes sedm set míst. Lze to přičítat i faktu, že byl téměř prázdný sektor za jednou z branek, který patří hostujícím příznivcům. Pražský celek v hale podporovalo jen pár jednotlivců. Volné místo byste občas našli i jinde na tribunách, ale jinak? Plno! Šlágr táhl i víc, než zápasy Vítkovic v jarním play-off. A Šimíček? Když se objevilo na kostce nad ledem, že měl narozeniny, vyvolávala hala jeho jméno.

„Atmosféra, která tu byla, vtáhla každého. Divákům chceme poděkovat, protože šedesát minut byli pověstný šestý hráč navíc,“ oceňoval obecenstvo trenér Vítkovic Miloš Holaň. „Perfektní, něco fantastického. Úžasný zážitek. Hnalo nás to dopředu. Lidi si zasloužili, abychom vyhráli za tři body,“ vyznal se útočník Dominik Lakatoš, autor dvou branek a jedné asistence v zápase.

18. kolo hokejové extraligy: HC HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 4. listopadu 2022 v Ostravě. (zleva) Tobias Lindberg z Vítkovic a Dominik Lakatoš z Vítkovic.
Lakatoš po skalpu Sparty: Lidi si tři body zasloužili. Reprezentace? Zklamání

Přitom v době, kdy využil ve 2. minutě svou první přesilovou hru, velké množství diváků teprve docházelo na své sedadlo. Pět branek, atraktivní hokej, spousta šancí a vítězství za tři body nad Spartou musely však drobné zdržení u vstupu vynahradit. Každý fanoušek musel odcházet spokojen.

A příště? Za dva týdny. Na derby s Olomoucí.