V tabulce jedenáctí Ostravané se tím dotáhli k desátému Litvínovu zpět na rozdíl jediného bodu, jen o další tři výš je pak devátá Kometa Brno.

Vítkovice, v jejichž dresu se poprvé ukázal útočník David Stach, začaly stejně jako v úterý lépe a svůj dobrý vstup projevily už po 39 vteřinách hry, když se po Lakatošově nahrávce prosadil Svačina. Domácí ze své aktivity i zásluhou dvou přesilových her nepolevili, a zatímco Litvínov v první třetině Dolejše příliš neohrozil, na opačné straně měl Godla plno práce s šancemi Lakatoše či Irgla.

Ve druhé třetině se hrál zajímavý hokej, domácí Dolejš už byl více zaměstnán, ale udeřili Ostravané. Krátce za polovinou základní hrací doby překonal Godlu v přesilové hře Hruška. Ještě lepší to mohlo pro Vítkovice posléze. Jednu branku jim ale nepřisoudilo video a v další jim zabránil Godla, který si poradil s únikem Lakatoše a Gewieseho.

A tak přišel trest. Pětadvacet vteřin před druhou sirénou skóroval Lukeš a dal Litvínovu naději na body. Tu Verva držela až do 52. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Vladimír Svačina. V úplném závěru sice při hře bez brankáře skóroval Balinskis, ale na tom, že všechny body zůstanou v Ostravar Aréně, už nic nezměnil.

Vítkovice Ridera – Verva Litvínov 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Svačina (Lakatoš, J. Hruška), 31. J. Hruška (Svačina, Pyrochta), 52. Svačina (Lakatoš, Hruška) – 40. Lukeš (Ščotka, Pospíšil), 60. Balinskis (Pospíšil, Hübl). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Malý, Pešek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Vítkovice: Dolejš – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, L. Kovář, Koch, R. Černý, L. Doudera – Svačina, J. Hruška, Lakatoš – L. Krenželok, Dej, Irgl – Fridrich, Stach, Schleiss – Mallet, Werbik, Kalus. Trenéři: Holaň, Philipp a Šimíček.

Litvínov: Godla – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich, Demel, Zeman – Jarůšek, Hanzl, Zdráhal – Lukeš, Hübl, Pospíšil – Látal, Žejdl, Petružálek – Zygmunt, Jícha, Helt. Trenéři: Országh a Sýkora.