„Bylo to špatně odpískané,“ řekl Šidlík po prohře s Libercem (4:5 SN). „Věřím, že to rozhodčí neviděl dobře, bylo to zkreslené, ale já cítil i viděl před Bulířem, že jsem dal Bukymu (Bukartsovi) já. Nevím, jestli je to povinnost, ale mělo by to tak být,“ dodával Šidlík.

Čin ocenil i soupeř, který měl jít na trestnou lavici. „Hodně si toho cením, ne každý by takové gesto udělal. Vím, že v souboji byla moje i jeho hokejka a nejsem si jistý, jestli zrovna ta moje zasáhla. Nakonec se k tomu on přiznal, za což mu patří obrovský dík. I když jsme pak dali gól, je vidět charakter člověka a fair play, které ke sportu patří,“ vylíčil útočník Michal Bulíř, který si nebyl situací jist.

„Ty jo, tak na ledě hned začal řvát, že to nebyla jeho hůl, ale moje,“ usmíval se Šidlík. „Nevím. Já to hlavně cítil a viděl, jestli to on věděl nebo ne, není podstatné. Kdybychom vyhráli nebo dali z takové přesilovky gól, asi by mi svědomí nedalo spát, proto jsem to udělal. A že jsme z toho dostali gól? No, tak jsme dali další v přesilovce. Asi to tak mělo být,“ pousmál se vítkovický zadák.

Že jeho tým přišel o dvoubrankový náskok, ho však mrzelo. „Ztratili jsme dva body. Měli jsme to dobře rozehrané, hráli jsme pěkný hokej, bojovný. Měli jsme i větší převahu než proti Třinci, tam nás zavírali častěji a měli víc šancí, hrozili víckrát. Bohužel jsme udělali pár chyb, které oni potrestali. Nepotřebují na gól patnáct nebo pět střel, stačí jim dvě. Tím to zvrátili zpátky. Pak už je to vabank, nájezdy jsou loterie,“ uzavřel Petr Šidlík.

Utkání 3. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec, 20. září 2019 v Ostravě.
Vítkovice padly s Libercem na nájezdy, rozhodl Marosz