Pro Porubu se utkání nevyvíjelo dobře. Už po třech minutách prohrávali 0:2 a neustále dotahovali. Naposledy se jim to podařilo ve 46. minutě Lednickým, který poslal duel do prodloužení. V něm gól nepadl a tak přišly na řadu nájezdy. Vítěznou branku si připsal Roman Pšurný, pojistil ji na začátku páté série Michal Vachovec a potvrdil Ostravanům prémiový druhý bod.

„Chtěli jsme odčinit nevydařené domácí utkání proti Litoměřicím. Začátek utkání jsme ale nezachytili, dopustili jsme se řady chyb. To tedy znamenalo vedení Sokolova 4:2 po první třetině,“ řekl úvodem jeden z trenérů Poruby Karel Suchánek.

„Ve druhé třetině se naše hra zlepšila, měli jsme převahu, ale inkasovali jsme v oslabení, což nás zase na čas srazilo. V poslední třetině jsme se však znovu zvedli. Nepovedlo se to sice za tři body, ale vzhledem k vývoji utkání jsme rádi i za dva,“ dodal Karel Suchánek.

Chance liga – 45. kolo (sobota 4. 2. 2023):

Sokolov – Poruba 6:7 SN (4:2, 2:3, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Helt (Krutil, Zadražil), 3. Vrhel (Tomek, Kverka), 14. Osmík (Hajný), 20. Klejna (Tomek, Zadražil), 32. Csamangó (Kysela, Weinhold), 37. Hajný (Zabloudil, Osmík) – 11. Gřeš (Vachovec), 18. Vachovec (Klimíček), 26. Berisha (Sedlák, Vachovec), 33. Karafiát (Lemcke), 36. Bernovský (Lednický, Toman), 46. Lednický (Bernovský, Toman), rozh. náj. Pšurný. Rozhodčí: Zavřel, Micka – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 4:6, navíc Dufek (Poruba) 5 minut a do konce. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 531.

Poruba: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Dluhoš – Gřeš, Vachovec, Berisha – Dufek, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský – Christov, Pšurný, Karafiát. Trenéři: Režnar a Suchánek.