Minulý pátek to byl obránce Ivan Baranka, ve středeční předehrávce 44. kola pak hned trio exvítkovických útočníků Zbyněk Irgl, Petr Kolouch a Petr Strapáč. Dohromady nasbírali proti svému někdejšímu zaměstnavateli sedm kanadských bodů (4+3).

„Jenže za ty body si nic nekoupím,“ poznamenal Kolouch, autor dvou branek a dvou nahrávek.

Utkání 44. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc, 23. ledna 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) brankář Vítkovic Patrik Bartošák a Kolouch Petr.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„Začali jsme parádně, hned ve druhé minutě jsme dali gól, ale co se stalo potom? Ty hrubky. Nevím, co k tomu říct, nemělo by se to opakovat, hlavně v takové fázi sezony. Měli bychom se změřit spíše na obranu a ne hrát takový hokej nahoru dolů,“ přiznal Kolouch, který v prvním vzájemném zápase v Ostravě nehrál.

Premiérový start ve Vítkovicích si tak připsal až teď. „Hodně jsem se na to těšil a byl jsem namotivovaný, nějaké góly tam padly, ale výsledek přebíjí to nadšení. Bohužel,“ pověděl zklamaně.

Jen o jednu asistenci méně měl Kolouchův velký kamarád Lukáš Kucsera. „Jsme nejlepší kamarádi a samozřejmě jimi nadále zůstaneme. Jsme pořád v kontaktu. Všiml jsem si, že měl dobrý zápas jako já, také mu to tam dneska napadalo, uvidíme, kdo z nás na tom bude po konci sezony lépe,“ usmíval se čerstvý otec po vítězství.

Právě po narození dcery mu to začalo střílet. V Hradci se v neděli Kucsera trefil jednou, teď přidal další dva góly. „Jo, říkal jsem si, jestli jsme neměli mít to mimčo dříve. Možná bych už hrál někde v zahraničí, ale je to super. Užívám si to,“ vyznal se sedmadvacetiletý útočník.

Že by si své bývalé spoluhráče měl po posledních zápasech víc hlídat, si nemyslí. „To nevím. Jsou to samozřejmě šikovní hráči. Když člověk přijede na bývalý stadion, emoce a vyhecovanost jsou v něm možná větší než normálně,“ uzavřel Kucsera.

Utkání 44. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc, 23. ledna 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) brankář Vítkovic Daniel Dolejš a Tomeček Vojtěch.
Třináct branek! Přestřelku ve Vítkovicích ukončil v nájezdech Stránský