Vítkovice se musely obejít bez trenéra Petera Oremuse, který už si plní povinnosti u slovenské reprezentace, a tým vede asistent Roman Šimíček. Hosté si připsali teprve druhou prohru z posledních deseti utkání. „Je to úplně jiná role. Jindy mám za úkol hlavně hecovat kluky, teď jsem musel mluvit i k taktice. Je to pro mě výborná zkušenost, takže se s tím srovnám, jen musím trochu víc krotit emoce," řekl po utkání Šimíček.

Pardubice vstoupily do zápasu s ofenzivní chutí a už v druhé minutě mohl po Kolářově akci otevřít skóre Pjanov. V následné přesilové hře měl dvě dobré střelecké možnosti Nosek. Až poté se ozvali i hosté a hned mohl Szturc vstřelit první branku, avšak Hudáček vystihl jeho blafák. V další šanci sice minul Svačina, ale krátce poté už Burger při přesilové hře mířil přesně.

Domácí odpověděli zvýšenou aktivitou a skóre dorovnali taktéž v početní výhodě. Benák dostal přihrávku mezi kruhy a trefil se přesně do šibenice. Od té chvíle Pardubice na ledě dominovaly a soupeře tlačily do hluboké obrany. Svou další možnost nezužitkoval Nosek, který schovaný na zadní tyči neprostřelil Šindeláře. Vítkovice se připomněly na začátku druhé třetiny Valčákovou šancí, ale pak už počítali příležitosti pouze domácí. Při dvou velkých závarech před svou brankou si ještě Šindelář poradil, poté ale nedosáhl na perfektně provedený Noskův nájezd. I nadále se hrálo hlavně v útočném pásmu Pardubic. Pjanov netrefil prázdnou branku, avšak jeho zaváhání napravil Somík, který se štěstím protlačil kotouč do sítě.

Do třetí části už nenaskočil pardubický útočník Tybor, který krátce před přestávkou inkasoval úder do hlavy od Svačiny. Ten po utkání přiznal, že soupeře fauloval. „Nevím, co k tomu říct, ale nemá cenu si nic vymýšlet. Tybor byl v souboji s naším Kovářem, tak jsem tam přijel, abych ho zdvojil. Bohužel se ale blbě otočil a já ho trefil," řekl Vladimír Svačina.

„Snad bude v pořádku," nehledal výmluvy Svačina, který za zákrok nebyl potrestán. Tybor zřejmě utrpěl otřes mozku, ale hodinu po zápase už komunikoval. „Trochu mě bolí hlava, ale jinak jsem v pohodě," řekl Radoslav Tybor.

I bez něj ale Pardubice v pohodě směřovaly za vítězstvím. Čtvrtý gól přidal v početní výhodě Sýkora, a přestože vzápětí snížil také v přesilovce Roman, drželi domácí bezpečný náskok. A tak je nemrzelo ani zaváhání Mozera, který neproměnil trestné střílení. V závěrečné hře bez brankáře nastřelili hosté horní tyč.

V 43. minutě tak padly v krátkém sledu dvě branky, které dělilo pouhých 21 vteřin. „Gól na 4:1 celý zápas zlomil. Potom jsme sice hned inkasovali, ale pořád drželi vedení. Pohlídali jsme si výpady soupeře, a když pak měly Vítkovice šance při power-play, tak nás podržel Hudáček," řekl nejproduktivnější pardubický hráč Tomáš Nosek. 

Pardubice - Vítkovice 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Benák (T. Zohorna), 28. T. Nosek (Radil, Vašíček), 37. Somík (Kolář, Píša), 43. P. Sýkora (Cetkovský) - 10. Burger (Šedivý), 43. Roman (Svačina, Kudělka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:2. Diváci: 8842.
Pardubice: Hudáček - V. Kočí, Píša, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, Valčák, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Šimíček a Trnka.