Na ten mu přihrál jeho parťák z útoku Roman Szturc, který odehrál 500. zápas v nejvyšší soutěži. Nová kanadská posila Samson Mahbod se zapsal do statistik čtyřmi trestnými minutami za hru vysokou holí.

Do předešlého zápasu proti Chomutovu vstoupily Vítkovice výborně a už po první minutě vedly. Včera v Mladé Boleslavi naopak po 65 vteřinách inkasovaly. Po chybě se dostal v útočném pásmu k puku Pacovský, poslal ho před branku osamocenému Klepišovi, a ten překonal Bartošáka. Před přestávkou se ještě dostal do sóla Žejdl, toho ale Bartošák vychytal.

Za polovinou zápasu vyrovnal Kurovský, ke kterému se dostala sražená střela Hrbase. Urostlý útočník Vítkovic se rychle otočil a v pádu překonal Růžičku. Domácí si vzali do konce druhé třetiny vedení zpět v přesilovce, kdy Pacovský z pravého kruhu ranou na vyrážečku prostřelil Bartošáka. Středočeši přidali ještě jeden gól, ten ale nebyl uznán pro hru vysokou holí.

Mladí hokejisté Kopřivnice si užili trénink s Patrikem Bartošákem. 
Patrik Bartošák připravil mladým hokejistům v Kopřivnici parádní zážitek

Ostravanům se podařilo podruhé v utkání srovnat zásluhou Lva, jehož přesný švih byl na konci pohledné souhry Baranky s Tyborem. To se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Vítkovice dokonaly obrat v čase 54:43, kdy zaskočil Růžičku střelou po ledě Šimon Stránský.

Tři minuty před koncem třetí třetiny byl vyloučen Baranka a domácí to zkusili v šesti proti čtyřem. Poslední naději jim vzal Kucsera trefou do prázdné branky z obranného pásma.

Svěřenci trenérů Jakuba Petra a Pavla Trnky navázali na domácí vítězství 7:3 nad Chomutovem a před zítřejším soubojem s Jihlavou v Ostravar Aréně (16.30 hodin) se osamostatnili na čtvrtém místě.

Hlasy trenérů po utkání:

Viktor Ujčík (trenér Mladé Boleslavi): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, bohužel se nám z něj podařil vytěžit jenom jeden gól. S veškerým respektem k síle soupeře ale říkám, že jsem z dnešního zápasu strašně zklamaný. Ten tým, který vyhrál v Plzni, tak asi i zůstal. My jsme na jedné lodi, máme hodně posádky, ale málo veslařů. S takovým výkonem nemůžeme na desítku vůbec pomýšlet. Dneska se v plné nahotě ukázala naše hra – snažíme se sice, ale s hokejem to nemá nic společného.“

Pavel Trnka (trenér Vítkovic): „Velice těžké utkání. Nepodařil se nám vstup do utkání, ale jsme rádi, že se nám vyplatilo hráče nabádat k trpělivosti. Náš výkon se během zápasu zlepšoval. Škoda jen, že jsme ve druhé třetině vstřelili jenom jeden gól. Ale znovu opakuji, dnes to bylo velmi těžké utkání a jsme rádi za tři body.“

Mladá Boleslav – Vítkovice Ridera 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)

Muž zápasu: Baranka

Branky a nahrávky: 2. Klepiš (Pacovský, Hanzlík), 37. Pacovský (Kotvan, Klepiš) – 34. Kurovský (Hrbas, Roman), 47. Lev (Tybor, Baranka), 55. Š. Stránský (Szturc), 59. Kucsera (Dej, Hrbas). Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3298.

Mladá Boleslav: J. Růžička – Dlapa, Eminger, Hanzlík, Nedomlel, Němeček, Říha, Kotvan – Žejdl, Nahodil, Orsava – Pacovský, V. Němec, Klepiš – Lenc, Musil, Pabiška – Valský, Urban, Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Vítkovice: Bartošák – Hrbas, Baranka, Urbanec, D. Krenželok, Výtisk, Trška – Olesz, Lev, Dej – Kurovský, Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Mahbod, Š. Stránský. Trenéři: Petr a Trnka.

Trenér fotbalistů Baníku Ostrava Radim Kučera.
Baník v Turecku podlehl bulharskému Plovdivu