Generální manažer Poruby Pavel Hinner však informaci ani u jednoho přímo nepotvrdil. „Na základě dlouholetého přátelského vztahu se bavíme o různých alternativách, a jelikož Romanovi končí ve Zlíně smlouva a není jasno, zda mu ji prodlouží nebo ne, tak je to jedna z možností,“ uvedl pro Deník Hinner na adresu rodáka z Karviné, který v létě po dohodě ukončil angažmá v extraligových Vítkovicích a dlouho čekal na laso z nejvyšší soutěže.

Nakonec se ozval Zlín, v němž Szturc uzavřel kontrakt do poloviny října. V dosavadních sedmi odehraných zápasech se do statistik zapsal jedním gólem a dvěma asistencemi. V posledním duelu na ledě brněnské Komety, který Zlín vyhrál drtivě 7:0, už však Szturc nenastoupil. Zprávy z Valašska zní, že by měl v týmu Beranů skončit. „Zatím jasno a nic dojednáno není. Ale jsme ve spojení a v kontaktu,“ dodal Pavel Hinner.

HC Škoda Plzeň – HC Vítkovice Ridera.
Jeden gól byl málo. Vítkovice prohrály v Plzni

Třicetiletý Szturc navíc už v Porubě v minulosti působil. V sezoně 2008/2009 za ní odehrál třináct druholigových utkání (1+2).

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas: HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec, 25. března 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Roman Szturc.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„A pokud jde o Vláďu Svačinu, tak s ním jsem mluvil minulý týden a byly tam nabídky z Pardubic, Hradce Králové, nebo třeba Košic a vím, že se domlouval s Brnem. Jak to ale dopadlo, nevím. Pokud by se dohodli, mělo by to být ve spolupráci s námi formou střídavých startů. To znamená, že když by se jim náhodou nevešel do sestavy, tak by hrál u nás,“ prozradil Pavel Hinner s tím, že Svačina má do 16. října smlouvu v ostravském klubu.

Bývalý reprezentant je v současnosti nejproduktivnějším hráčem první ligy. V deseti zápasech zaznamenal sedmnáct kanadských bodů za čtyři branky a třináct nahrávek.