Klíčovým mužem utkání se stal exvítkovický útočník Tomáš Kaňa. Forvard, který se před sezonou vrátil z působení v Rumunsku, zaznamenal hned čtyři asistence, když se kromě úvodní branky Fojtíka podílel na všech trefách Ostravanů.

Právě Fojtíkem se ujala Poruba vedení a ještě v první třetině na to navázala další posila Zdeněk. Když pak krátce po první pauze zvýšil na 3:0 Dresler, zdálo se, že mají domácí cestu k prvním třem bodům vydlážděnou. Jenže neměli.

"Trošičku jsme si to v druhé třetině zkomplikovali, když jsme dovolili Šumperku stáhnout naše vedení, ale to se může stát v jakémkoliv zápase. Kluci to tam malinko jinak řešili. A gól jsme dostali v oslabení, ale to je sport. Důležité je, že jsme nezpanikařili, hráli si svoje a zápas dokázali vyhrát," bral v rozhovoru pro klubový web snížení na 3:2 z hole Králíka s nadhledem kouč Aleš Flašar.

Lehké starosti mu udělaly dvě neproměněné přesilové hry pět na tři. "Nacvičujeme je totiž krátce, kluci se učí mezi sebou komunikovat a navíc máme nového beka. Mé obavy se nenaplnily a jsem rád, že se nám povedlo utkání dovést do vítězného konce," dodal Flašar.

HC RT TORAX Poruba 2011 - Draci Šumperk 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Fojtík (Zachar), 16. Zdeněk (Káňa), 24. Dresler (Káňa, Zdeněk), 54. Dresler (Káňa, Zdeněk), 60. Luka (Káňa, Kůdela) – 41. Králík (Vachutka), 44. Králík (Šťáva). Rozhodčí: Holaň – Vengřín, Holibka. Vyloučení: 7:8, navíc Králík TH. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 749.
Poruba 2011: Kůdela – Kaluža, Janota, Dresler, Grebenjuk, Popela, Adam – Haas, Zachar (od 40. Sztefek), Fojtík – Káňa, Zdeněk, Luka – Ballner, Schwarz, Ollender. Trenéři: Flašar a Sršeň.
Šumperk: Svoboda – Sedlák, Gewiese, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Řezáč, Bažant, Procházka – Vachutka, Vymazal, Kovařík, Králík, Novosad, Fischer, Lehečka, Cink, Ostřanský, Müller, Hroch.

RT Torax Poruba – Vítkovice Ridera
Obměněná a posílená Poruba jde do sezony. Bude postupová?