Přitom se mezi tyče od první minuty postavil teprve podruhé v sezoně, střelcům rivala však pochytal celkem šestadvacet střel, vytáhl několik výtečných zákroků, poradil si také s přesilovkami soupeře i ošemetnými závary před svou brankou a po utkání sklidil zaslouženou chválu.

"Musím říct, že jsem se hrozně těšil, protože ve Zlíně se mi moc nedařilo, chtěl jsem to napravit a jsem moc rád, že se to podařilo zrovna ve Vítkovicích," pronesl Strmeň.

Kdy jste se vůbec dozvěděl, že budete chytat? Bylo to hned po úterním derby, do kterého jste naskočil na posledních sedm minut?

Ne, ne, ne. Pan trenér Varaďa mi to řekl až den před zápasem. Přiznávám, že trochu jsem byl překvapený, ale na druhé straně Šimon (Hrubec) měl hodně zápasů, chtěl si odpočinout, protože zápasů je před námi hodně včetně Ligy mistrů. Myslím, že je rád, že si mohl oddechnout a já zase za to, že jsem šanci dostal. Navíc jsme vyhráli.

Byl jste nervozní? Přece jen derby mezi Vítkovicemi a Třincem není zápasem jako každý jiný.

Zatím jsem chytal jen severočeské derby mezi Chomutovem a Litvínovem. Tady v regionu to je ale daleko víc vyhecované, takže nervozita tam trochu byla, přece jen šlo o mé první moravsko-slezské derby, přišla se podívat celá rodina, nemohla dorazit akorát máma, protože byla v práci, jinak táta i strejdové přijeli. Po první střele, když jsem ji chytil, tak to ze mně nějak spadlo.

radost, zleva Růžička Martin, Vladimír Dravecký, Tomáš Marcinko
Třinec dvakrát doma vedl, body si ale odvezly Vítkovice

Jak vám ale bylo po vítkovickém gólu Romana Szturce při vlastní přesilovce?

Škoda toho gólu, posadili jsme domácí zbytečně na koně. Jinak ale naši kluci odvedli v obraně skvělou práci, neskutečným způsobem mi pomohli, za což jim musím poděkovat.

Navíc ještě předtím rozhodčí museli se svým kolegou u videa rozklíčovávat jeden ze závarů před vaší brankou, zda puk nepřešel brankovou čáru. Byl jste si jistý, že to gól nebyl?

Ano, byl, protože jsem puk viděl a nebyl za čárou celým objemem, jen kousek. Hned potom jsem ho pokryl, byl jsem si stoprocentně jistý, že to gól nebyl.

Zřejmě vás tato výhra bude něco stát do týmové pokladny, že?

(usměje se) Zadarmo to určitě nebude. Kolik to přesně bude, to zatím netuším, ale rád něco přinesu.

Už vám gólmanům trenéři naznačili, kdo by měl chytat v neděli doma proti Hradci Králové?

Jak to bude v neděli, to zatím opravdu nevím, rozhodnou trenéři. Zápasů ještě ale bude hodně a já věřím, že nějakou šanci snad dostanu.

Vítkovice - Třinec.
Oceláři srovnali s Vítkovicemi účty, vítězný gól vstřelil Rákos