„Ondřej Roman patřil dlouhodobě v extralize mezi produktivní hráče. Ve Vítkovicích byl tvůrcem hry, díky tomu si i řekl o zahraniční angažmá. Avizovali jsme, že usilujeme o posílení kádru, a když se objevila možnost domluvit se s Ondrou Romanem, tak jsme ji hned využili. Je to tvořivý hráč do přesilových her, bude dalším vyztužením prvních třech útoků, ve kterých jsme se museli od začátku soutěže prát se zraněními nebo ukončením kariéry klíčových hráčů. Bude to další kamínek do mozaiky, kterou skládáme pro další období,“ řekl o nové akvizici sportovní ředitel Pardubic Dušan Salfický.

Ostravané měli o služby českého reprezentanta zájem. „Samozřejmě jsme s Ondrou Romanem byli v kontaktu a řešili jsme jako variantu návrat k nám, ale upřímně řeknu, že nabídce Pardubic jsme jednoduše nemohli konkurovat," přiznla pro klubový web sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

"Na mužstvo máme určitý rozpočet a ten nelze nerespektovat. Stejně upřímně ale říkám, že i když mě mrzí, že Ondra u nás nebude hrát, chápu, že jde za nabídkou Dynama, která by se dala jen těžko odmítnout. Ondrovi přejeme hodně štěstí a věříme, že se ještě v budoucnu ukáže v našem vítkovickém dresu,“ dodal Šimíček.

Roman se poprvé ukáže v pardubickém dresu v úterý proti Plzni, o den dříve právě s Vítkovicemi nastoupit nemůže z administrativních důvodů.