V roce 2011 se 33 body (17+16) během 18 zápasů play-off zásadně podílel na zisku titulu. Třicetiletý mistr světa z roku 2010 se po dvou letech strávených v ruském Čeljabinsku vrací do kabiny Ocelářů, kde by rád navázal na své nejlepší období kariéry.

„Mám velkou radost, že jsem znovu zpátky. Třinec mi opravdu přirostl k srdci. Zdejší angažmá bylo pro mou kariéru naprosto zlomové, otevřelo mi dveře do reprezentace, Ocelářům vděčím za mnohé. Dvě sezony jsem tu sice nebyl, ale dost kluků v týmu zůstalo, přišlo pár nových. Problém s adaptací nebude," řekl po podpisu dvouletého kontraktu pro klubový web berounský rodák a odchovanec pražské Sparty.

Růžička, který v sezoně 2012/2013 vytvořil rekord extraligy, kdy v základní části posbíral 83 bodů (40+43), dobře ví, že očekávání třineckých fanoušků jsou velká. „Tlak na výkony i výsledky vnímám jako pozitivní faktor. Všichni od nás budou očekávat výhry, což je sice někdy svazující, ale zároveň to člověka nutí na sobě ještě tvrději pracovat. Máme tady špičkové podmínky a nemůžeme připustit další zklamání," prohlásil Růžička.

Ve hře byly podle jeho slov i jiné kluby. „Ano, částečně jsem zvažoval i jiné varianty, kde bych mohl hrát. Registroval jsem s agentem zájem jiných klubů. I to byl důvod, proč se moje námluvy s Oceláři docela protahovaly, ale jsem moc rád, že jsme se nakonec domluvili. Doufám, že svou hrou znovu nezklamu," podotkl Růžička, který nastoupil během dvou sezon za Čeljabinsk včetně play-off do 116 zápasů a připsal si 34 bodů (19+15).

Po návratu do Třince si užívá novou Werk Arenu, především pak její špičkové vybavení a celkově skvělé podmínky pro práci. „Stále se nemůžu vynadívat na to, co se tady povedlo vybudovat. Předtím jsem o tom slyšel a četl v médiích, ale teď to konečně vidím. Zázemí je fakt perfektní. Na staré aréně to mělo své kouzlo, podmínky tam byly taky slušné, ale tady je trochu jiný svět, opravdu nejvyšší úroveň," dodal Martin Růžička.