Zápas začal vyrovnaně, s šancemi na obou stranách, ovšem postupem času přebírali iniciativu favorizovaní hosté, kteří si vytvářeli před brankářem Svobodou vyložené gólové příležitosti.

Odchovanec vsetínského hokeje, který v minulosti ve slezském klubu působil a nastoupil za něj do jednoho extraligového zápasu, odolával do 14. minuty, kdy jej v přesilové hře překonal tečí Marcinko.

Ve větší pohodě vstoupili Oceláři i do druhé části a Svoboda měl opět co dělat, aby svou branku uhájil. Ještě před polovinou duelu svítilo ve statistikách 28 střel hostů na domácího brankáře.

Netrvalo však dlouho a probudila se i ofenziva Ostravanů, kteří začali zaměstnávat Bartošáka. Pomohly k tomu i přesilové hry a ve 29. minutě po přihrávce Bukartse ujel Lakatoš, který bývalého gólmana Ridery prostřelil zakončením mezi betony.

Na snímku (střed) Patrizio Stronati, utkání 9. kola první fotbalové ligy FORTUNA:LIGA, FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice, 15. září 2019 v Ostravě.
Uzdravený stoper Baníku Stronati: Musím se do toho dostat zpátky

Další možnosti už Vítkovice nevyužily a po druhé třetině je za to stihl trest, když se střelecky prosadil Vrána. Navíc třetí branku hostů brzy přidal Marcinko. Hotovo ale zdaleka nebylo.

Naději pro Vítkovice vykřesal Kurovský, vyrovnat se podařilo ve hře bez brankáře Bukartsovi a devět vteřin před koncem vstřelil vítěznou branku domácích Dej.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "My jsme do toho vstoupili s přílišným respektem, Třinec byl jednoznačně lepší v první třetině. Hlava se vyčistila po vyrovnávacím gólu na 1:1. Nakonec jsme byli šťastnějším celkem. Ale vyzdvihl bych týmovou soudržnost i za nepříznivého stavu. Jsem rád, že o tom jen nemluvíme, ale umíme to předvést i na ledě. Poděkování do kabiny. Byli jsme šťastnějším, ale bojovným týmem."

Marek Zadina (Třinec): "Myslím, že dnešní zápas ovlivnila první třetina. Tam jsme si vypracovali spoustu šancí. Tam jsme soupeře zatlačili, hráli hokej, jaký jsme chtěli hrát, netrefovali jsme ale prázdné brány a neproměňovali šance. To rozhodlo o výsledku. Po vyrovnávacím gólu po naší hrubé chybě soupeř přidal na důrazu, my jsme trošku polevili. Měli jsme znovu výborný vstup do třetí třetiny, hráli znovu hokej, jaký chtěli. Odskočíme na 3:1, ale pak si po chybě necháme dát gól na 3:2. Ten zkrat v závěru by se nám neměl stávat. Nechali jsme si utéct všechny tři body.

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 4:3 (0:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 29. Lakatoš (Bukarts, Šidlík), 56. Kurovský (Vopelka), 58. Bukarts, 60. Dej (Bukarts) – 14. Marcinko (Hrňa, Gernát), 41. Vrána (Chmielewski, M. Stránský), 53. Marcinko. Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 5699.

Vítkovice: M. Svoboda – Gregorc, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk, Kvasnička, T. Černý – Bukarts, Š. Stránský, Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej, E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.

Třinec: Bartošák – Galvinš, Musil, Dravecký, M. Doudera, Gernát, Haman, Hrachovský – Chmielewski, Vrána, M. Stránský – Novotný, Marcinko, Hrňa – Adamský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.