Šéf organizačního štábu MS v Ostravě Aleš Pavlík přijal delegaci Slovenska, která přijela v nejsilnějším složení. ČEZ Arénu i hotel Park Inn, kde budou Slováci bydlet, si prohlédli předseda svazu Igor Nemeček, trenér Vladimír Vůjtek i manažer národního týmu Otto Sýkora.

Aleš Pavlík po inspekční návštěvě vyjádřil maximální spokojenost s jejím průběhem. „Jsem rád, že do Ostravy přijeli jako první právě Slováci. Z našeho pohledu to je symbolické a správné, protože právě slovenský tým budeme v květnu brát jako domácí. A věřím, že už kvůli osobě trenéra Vladimíra Vůjtka to tak budou brát i čeští fanoušci," poznamenal Aleš Pavlík.

Šéf slovenského svazu Igor Nemeček je už nyní přesvědčen, že se zde jejich hokejisté budou cítit zase jako doma.

„Zájem o šampionát v Ostravě je na Slovensku obrovský. Pro nás bylo nesmírně důležité, abychom odehráli zápasy ve skupině a případné čtvrtfinále právě v Ostravě, kam to máme ze Slovenska doopravdy kousek. Nadšení jsme i ostravskou ČEZ Arénu, i hotelem Park Inn, kde budeme bydlet," oznámil Nemeček jedinou změnu proti roku 2004.

„Tehdy jsme bydleli přímo v hotelu u ČEZ Arény, což ale při velkém zájmu našich fanoušků nebylo vždy úplně ideální. Proto jsme se rozhodli pro změnu. Myslíme si, že v Park Innu najdeme větší klid pro přípravu na důležité zápasy MS," oznámil Nemeček.

Na MS v Česku budou mít Slováci dva jasné cíle. „Jedním z nich je určitě postup ze čtvrtfinále. Prostě bychom se chtěli dostat do závěrečné fáze šampionátu, kdy se bude v Praze bojovat o medaile. Druhá těžká bitva nás čeká na diplomatickém poli, protože kandidujeme na pořádání MS v roce 2019. A právě v květnu se o tomto pořadatelství bude rozhodovat. Věřím, že i tam uspějeme," uvedl Nemeček.

Slovenský svaz potvrdil, že bude během MS hodně spoléhat na podporu svých fanoušků. „Nyní čekáme na zahájení oficiálního prodeje vstupenek, který už nyní hokejoví fanoušci na Slovensku netrpělivě vyhlíží," dodal Nemeček.

Manažer reprezentace Otto Sýkora si pochvaloval pohodovou atmosféru během celé inspekční cesty. „Zase se potvrdilo, jak pevné a přátelské vztahy mezi hokejovými zástupci Česka a Slovenska panují," dodal Sýkora.