V zahajovacím utkání letošního premiérového ročníku hokejového Steel Cupu zdolaly Vítkovice ve slušně zaplněné Werk Areně domácí Třinec 3:2. Vítězný gól vstřelil 49 vteřin před koncem útočník Vladimír Svačina, který se trefil v duelu dvakrát.
Lépe přitom začali Oceláři. Zíbova dělovka skončila sice jen na tyči, ta Kleslova od modré už si cestu do branky našla. Šindelář měl zakrytý výhled. Vítkovice odpověděly Svačinou, který se dostal za domácí obranu a faul Rotha z následného trestného střílení také potrestal.

Ostravané před zraky necelých čtyř tisíc diváků ještě do konce úvodní třetiny dokonali obrat. První gól po návratu ze zámoří vstřelil Zdráhal. Devatenáctiletý vítkovický odchovanec se prosadil v končící přesilovce, když po sérii rychlých přihrávek pohotově propálil Hamerlíka.

Třinečtí si vytvářeli tlak, hnali se za vyrovnáním a několikrát k němu měli blízko. Šindelář si však v polovině utkání poradil jak s bekhendovou kličkou Polanského, tak výpadem Žejdla, který měl ale i smůlu, když už v nástupu do druhé třetiny nastřelil brankovou konstrukci.

Oceláři se nakonec přece jen dočkali. V početní výhodě obkroužil Šindelářovu branku Kreps a zasunul puk pod betony hostujícího gólmana. Když už se zdálo, že se půjde do prodloužení, udeřily Vítkovice. V čase 59:11 se prosadil Svačina. Hosty tak nemusel mrzet předchozí smolný moment, kdy nastřelil Čerešňák tyč.

Oceláři Třinec – Vítkovice 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Klesla (Žejdl, Rufer), 47. Kreps (Orsava) – 8. Svačina (TS), 17. Zdráhal (Kucsera), 60. Svačina (Němec). Rozhodčí: Trombik, Mikula – Puczok, Ganger. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1.
Třinec: Hamerlík – Klesla, Roth, Doudera, Nosek, Linhart, Zíb, Foltýn – Orsava, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Rufer, Žejdl, Dravecký – Hrňa, Matuš, Chmielewski – Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Vítkovice: Šindelář – Stehlík, Šenkeřík, Kovář, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor, Bail – Húževka, Burger, Šedivý – Svačina, Němec, J. Káňa – Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Hlinka, Vandas. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Další program turnaje Steel Cup v Třinci:Středa: Čerepovec – Košice (18)
Čtvrtek: Vítkovice – Čerepovec (15), Třinec – Košice (19)
Pátek: Třinec – Čerepovec (14), Vítkovice – Košice (17, hraje se v ostravské ČEZ Aréně)