Dorostenci porazili na finálovém turnaji v Hradci Králové jak Plzeň, tak Kometu Brno 3:1, v závěrečném utkání podlehli Spartě 1:7. „Je to úspěch. Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že skončíme druzí, nevěřil bych mu," usmíval se trenér Roman Ryšánek.

„Kluků mi bylo až líto, když jsme se Spartou prohráli to finálové utkání o mistra ligy. Byli zklamaní, ale v té chvíli jim nedocházelo, že i přesto dosáhli skvělého výsledku. Naše celosezonní práce se zúročila a rozdíloví hráči byli hodně vidět," dodal Ryšánek.

Vítkovičtí osmáci odehráli na východě Čech pět zápasů. Nevyšel jim jen ten s Přerovem, kterému podlehli 1:6. Jinak vítězili. Domácí Hradec přehráli 5:4 po nájezdech, Chomutov zdolali 6:1, Spartu 3:2 a Plzeň 6:2. Na Pražany ztratili v konečné tabulce bod.

„Stříbro je pro nás opravdu velký úspěch. Nečekali jsme ale, že by to mohlo být takhle výborné. Díky tomu, jak kluci hráli, udělali Vítkovicím hodně dobré jméno. Byla u nich vidět bojovnost i snaživost," řekl trenér vítkovických osmáků Luděk Krayzel.

„Kluky teď čeká ještě více práce, protože přichází skok ze žákovského do dorosteneckého hokeje, který není nikdy snadný. Já věřím, že mnoha klukům se to úspěšně povede. A těm, kterým by to nevyšlo, přeju, aby to s hokejem nezabalili," uzavřel Krayzel.

MČR mladšího dorostu: Vítkovice – Plzeň 3:1, Vítkovice – Kometa Brno 3:1, Vítkovice – Sparta Praha 1:7.

Konečné umístění: 1. Sparta Praha 9 b., 2. Vítkovice 6 b., 3. Plzeň 3 b., 4. Kometa Brno 0 b.

MČR 8. tříd: Vítkovice – Hradec Králové 5:4 SN, Vítkovice – Přerov 1:6, Vítkovice – Chomutov 6:1, Vítkovice – Sparta Praha 3:2, Vítkovice – Plzeň 6:2.

Konečné umístění: 1. Sparta Praha 12 b., 2. Vítkovice 11 b., 3. Přerov 9 b., 4. Plzeň 6 b., 5. Chomutov 4 b., 6. Hradec Králové 3 b.