„Je to škoda. Teď jde o to, abychom zvládli náročný program," podotkl Petržela.

Poprvé v sezoně jste doma nebyli stoprocentní, tím pádem zůstává váš náskok před třetí Opavou sedmibodový. Jak hodnotíte utkání s Pardubicemi?

Zápas jsme si strašně zkomplikovali první půlí. Ve středu to bylo přecpané, pomalé, všechno to dlouho trvalo. Vzadu zase bylo padesát přihrávek, než se balon přesunul doprostřed. Nehráli jsme to do volných hráčů. Pořád jsme to tlačili do šířky, přitom musíme hrát kolmé balony na Jakubova a dotahovat to. Ten první poločas jsme odehráli špatně. Oni dali gól po rohu, který nesmíme dostat. No a my velké šance nevyužili. Proto to bylo 0:1.

Fotbalisté Baníku Sokolov (ve žlutém) remizovali doma s Vítkovicemi 1:1.
Vítkovice v důležitém zápase remizovaly s Baníkem

Druhou půli jsme to už zjednodušili, zrychlili jsme to. Trošku jsme to uvolnili v prostředku, tlačili se na špici, dostávali soupeře pod velký tlak a z něj srovnali. Bohužel jsme v závěru neproměnili velkou šanci, což je škoda. To je ale fotbal.

Sám před gólmanem Knoblochem se ocitl Tomáš Mičola. Ten ale jeho střelu v pádu vyrazil. Vyčítal jste mu, že gól nedal?

Opakuju, že to byla velká škoda, ale já mu to nebudu vyčítat. I když já bych to tam určitě bez problémů dloubl. Zrovna Tomáš Mičola odvedl obrovské penzum práce, snažil se hrát pořád v rychlosti a je vidět, že kondičně je na tom dobře. Patřil rozhodně k těm lepším v našem týmu. Škoda, že nám z toho zrovna vypadl Breda. Protože to bylo hlavně o standardkách a soubojích, to byl problém.

Do konce ročníku zbývá odehrát osm kol. Může tato ztráta nějak negativně zapůsobit na hráče?

Souhlasím s tím, že tlak narůstá. Já, který jsem za ty roky absolutně vyvážený, tak ho taky za kluky pociťuju. Nervozita ale nenastane. Teď jde o to, abychom zvládli náročný program. Ve čtvrtek jedeme do Budějovic, to je strašně dlouhá cesta. No a pak hned v neděli hrajeme s Táborskem. Času na regeneraci je tím pádem málo. Určitě proto využijeme i širší kádr, ale musíme to poskládat citlivě, aby to k sobě sedělo.

22. kolo Fortuna národní ligy:  Baník Ostrava – Pardubice 1:1 - zleva Martin Šejvl, Jakubov Alexander, Jiří Piroch
Baník doma poprvé ztratil a Opavě se nevzdálil