Ostravanům se v Třinci podařilo vyhrát poprvé po třech letech a dvou měsících. Další z řady nevšedních bitev obou soupeřů je na programu hned v pátek, tentokrát se ale bude hrát v Ostravě. Zápas začíná v 17.30 hodin.
To, co se v Třinci stalo dvaapadesát sekund po zahájení druhé části hry, mohlo být zlomovým okamžikem. Vítkovice za nerozhodného stavu chystaly ve dvojnásobné početní výhodě další výpad směrem ke Hrubcovi, jenže puku se náhle zmocnil Milan Doudera, prakticky bez povšimnutí s ním vykroužil na osu kluziště a přesnou ranou překonal Patrika Bartošáka.
V tu chvíli to na moment vypadalo, že Vítkovice vypadly z role, ale nakonec se jim podařilo ještě ve druhé třetině vyrovnat, a také v oslabení, když se trefil David Květoň.
A osm minut před koncem třetí třetiny po tvrdé Výtiskově střele od modré čáry se svěřenci trenéra Jakuba Petra radovali z nakonec vítězného zásahu do sítě nešťastného Šimona Hrubce, který vzápětí opustil branku a přenechal místo Janu Strmeňovi.
Třinec se sice snažil vynutit si alespoň prodloužení, ale pozorně bránící vítkovičtí hokejisté je prakticky k ničemu zásadnímu nepustili. A úplnou koncovku zvládly naprosto brilantně, v křeči hrající Oceláře nepustili ani do vlastního obranného pásma.
Pro domácí Oceláře je výsledek 3:4 první letošní domácí prohra v normální hrací době, naopak Vítkovice dosáhly na třetí venkovní výhru a navíc ukončily šestizápasovou šňůru porážek na třineckém ledě.

HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. M. Doudera, 11. Dravecký (Marcinko, Martin Růžička), 21. M. Doudera – 4. O. Roman (Klok), 12. Trška (Kolouch, Tybor), 36. D. Květoň (O. Roman), 53. Výtisk (Trška, Tybor). Rozhodčí: Konc, Staňo (oba SR) – Lederer, Tvrdoň. Vyloučení: 7:8. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 4614.
Třinec: Hrubec (53. Strmeň) – Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Irgl, Rákos, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Vítkovice: Bartošák – Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Š. Stránský, Lev, Olesz – P. Zdráhal, Kolouch, Szturc – Tomi, Hudeček, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Derby očima trenérů:
Marek Zadina (Třinec): „Dnes jsme byli svědky výborného utkání. Myslím, že jsme měli více ze hry, ale bohužel místo abychom za stavu 3:2 dali gól do prázdné branky, tak jsme z protiútoku nechali Vítkovice vyrovnat. Tam se, myslím, zápas lámal, bylo v té naší přesilovce.“
Pavel Trnka (Vítkovice): „Tohle derby se muselo líbit, bylo přesně takové, jak má být. Na ledě to jiskřilo, k vidění byla spousta osobních soubojů a v neposlední řadě padaly i góly, což diváci museli ocenit. Pro nás to byl zápas s dobrým koncem.“