Zkušený útočník má být jednou z hlavních ofenzivních zbraní ostravského celku, ve středu s Kometou si však do statistik místo kanadských bodů připsal čtyři trestné minuty. „Sám to vnímám. Je to dřina a zbytečná,“ přiznal.

V čem jsou příčiny trápení mužstva v koncovce?

Vytváříme si málo šancí. Dovolme si víc, někdy zariskujme. Musíme prostě udělat takový zodpovědný risk, kdy to ale budeme mít vzadu zajištěné. Máme málo střelby. Celkově na tom pracujeme, ale v zápase to pak není ono. Dneska to byl zápas, kdy je člověk sedřený, všechno, ale prohraje 0:1. To je šílené.

Bylo Brno o ten gól lepší?

Prosadilo se z přesilovky, to rozhodlo. Jinak si nemyslím, že by toho měli nějak moc, byl to vyrovnaný zápas, jen my nedáme přesilovku. Oni si tím pomohli.

Trenér Vítkovic Miloš Holáň - 29. kolo Tipsport Extraligy HC VÍTKOVICE RIDERA - HC Oceláři Třinec, 26. prosince 2020 v Ostravě.
Slabá koncovka a ztráty. Musíme posílit, bije kouč Vítkovic Holaň na poplach

Čím si vysvětlujete, že se vám až na nějakou tu výjimku v početních výhodách nedaří?

Za mě je to moc opatrné. Chybí tomu sebevědomí. Místo toho, aby to šlo bim, bim, bim a střela, urvali jsme to, zjednodušili, tak… Prostě musíme hrát jednoduše a musí nám to tam spadnout. My místo toho od začátku hledáme nějaké signály, že si nahrajeme a pak se díváme. Takhle to už nefunguje. To musí být rychlá krosovka, pak hned střela a dorážka. Pracujeme na tom, ale ještě to není ono.

A co častá vyloučení? Ta vás také sráží.

Jasně, tam jsem byl dneska dvakrát já. Stojí to určitě síly.