Ostravané před domácím publikem jihomoravský kolos znovu nepřetlačili a do kabiny odcházeli s vědomím, že na led úřadujícího mistra budou cestovat za stavu 0:2 na zápasy. 

Vidina semifinále se vám vzdálila. Co všechno musíte pro příští dva zápasy v Brně změnit, abyste neměli po sezoně?

Nesmíme být tolik vylučovaní. Kometa má totiž přesilovky kvalitní, o čemž jsme se přesvědčili. Na druhé straně nám se v prvním zápase podařilo v nich taky dvakrát prosadit, ale musíme na nich zapracovat. Hlavně ve druhém utkání totiž nebyly vůbec dobré.

Kometa vám dala celkem šest gólů, z toho čtyři v početní výhodě. Jak eliminovat jejich speciální týmy?

Při těch přesilovkách mají na ledě hodně zkušené hráče. Po prvním zápase, kdy nám v nich dali dva góly, jsme na to chtěli reagovat. Bohužel to nevyšlo a zase jsme dvakrát inkasovali. U gólu na 1:1 jsme puk dobře nevyhodili a oni nás za to potrestali. Dostávat dvě branky za zápas v oslabení nemůžeme.

MOL CUP,FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava, Foto: Miloš Moc
Martin Fillo: Vypadnutí v poháru je škoda, teď se ale musíme připravit na Duklu
NAPLNÍ SE ČERNÝ SCÉNÁŘ? Fotbalisty Baníku Ostrava dnes čeká velký test. Zápas proti pražské Dukle už hodně napoví o tom, zda na konci května přijde znovu pád o fotbalové patro níž.
Na Duklu potřebuje Páník odhodlané bojovníky

Vydali jste se ze všech sil, přesto to nestačilo. Porážky 2:3 jistě zabolely…

Pochopitelně jsme zklamaní. Dvakrát jsme doma prohráli o gól, bili se do samého konce. Prohráváme 0:2, ale ještě nic nevzdáváme. Na Kometě umíme zahrát. Půjdeme do toho stejně jako v prvních dvou zápasech. Věřím, že se dostaneme zpět do série a do Ostravy se vrátíme za vyrovnaného stavu.

Série je už teď vyhrocená. Ve druhém zápase byla k vidění řada potyček, na jednu došlo v úvodu druhé třetiny i v hledišti. Podle všeho ji vyprovokovali brněnští fanoušci a na chvíli byl zápas přerušen…

Bohužel to bylo pro nás docela špatně načasované, protože jsme v tu chvíli vedli. Navíc oni měli druhý nebo třetí icing za sebou, jejich hráči byli unavení. Pak se to na nějakých pět minut přerušilo. Byli jsme do té doby v tlaku, takže nám to nepomohlo. Nic jsme s tím ale nemohli udělat.

Ještě poslední věc. Jak těžké je prosadit se proti Brnu? Do vyložených šancí se téměř nedostáváte…

Hrají obětavě, ale stejně tak obětavě hrajeme i my. Jsou to hodně vyrovnané zápasy a rozhodují opravdu maličkosti. Brno kromě dobrých přesilovek dokázalo trestat naše chyby. Když vedou, je těžké je dohánět. My ale budeme dál bojovat a věřit.

Vítkovice - Brno, 2. čtvrtfinále
Vítkovice v potížích! Po direktu Komety v husté atmosféře za 48 vteřin
S PODPOROU PUBLIKA v zádech bude chtít Matěj Kuzník porazit slovenského soupeře Ludovíta Kleina. Mezi soupeři to na sociálních sítích hodně jiskří.
Kuzník před Oktagonem 5: Tlak mě žene dopředu. Chci umlčet ukecaného Slováka