Po nich už budou na řadě další kondiční testy a následně se už celý tým kompletně sejde k prvnímu tréninku na ledě.

„Když porovnáme vstupní testy s těmi výstupními, které jsme absolvovali v závěrečném týdnu lední přípravy, tak je znát, že se všichni hráči hodně zlepšili," konstatoval pro klubový web spokojeně kondiční trenér Igor Horyl.

Oproti předešlým dvěma rokům byla letošní suchá příprava koncipována jednofázově, výjimkou bylo jen dvoufázové soustředění ve Vysokých Tatrách.

„Tréninky jedné fáze ovšem byly obsáhlejší. Zaměřili jsme se na všechny aspekty, u kterých jsme věděli, že jsou u hráčů určité nedostatky," prozradil dále Horyl.

Hokejisté postupně během sedmi týdnů letního drilu dostali zabrat v posilovně, na atletické dráze, na kole při horských výjezdech v Beskydech, na ploše Multifunkční haly nebo na již zmíněném vysokohorském soustředění v Tatrách. Nebylo navíc ničím neobvyklým, když tréninkový blok přesáhl tři hodiny maximální zátěže.

Nyní dostal každý z hráčů tréninkový plán na následující dva týdny. V polovině července pak hráči absolvují specializované kondiční testy pro přesné určení jejich aktuální výkonnosti a 19. července se pak celý tým kompletně sejde k prvnímu tréninku na ledě. Ty se budou kombinovat i se suchou částí přípravy.

„Ačkoli jsme během těch sedmi týdnů suché přípravy zaznamenali zlepšení u všech hráčů, pořád to není adekvátní ukazatel toho, jak se bude hráčům dařit v sezoně. To se bude odvíjet od toho, jak zúročí tuto tréninkovou dřinu na ledě a v zápasech a jak také budou plnit pokyny trenérů Ladislava Svozila a Jakuba Petra," ujasnil na závěr pro oficiální stránky klubu kondiční trenér Vítkovic.