Informaci Deníku potvrdil hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která dvaadvacetiletého brankáře zastupuje. „Součástí kontraktu je i klauzule, že v příští sezoně neodejde Patrik do zámoří a bude chytat ve Vítkovicích," uvedl Vladimír Vůjtek.

Kariéra rodáka z Kopřivnice dostala vážnou trhlinu v listopadu, kdy byl bývalý juniorský reprezentant v zámoří obviněn z domácího násilí.

I když případ údajného napadení americké přítelkyně je zahalen řadou nejasností a stále není objasněn, pro Bartošáka má incident nepříjemné dopady v podobě přerušení působení v zámoří. „Po dohodě s právníky se k celé situaci nebudeme vůbec vyjadřovat. Patrik kvůli tomuto incidentu přišel o velice reálnou možnost si poprvé zachytat kanadsko-americkou NHL.

Na druhé straně je třeba se na vzniklou situaci dívat tak, jak je. Život jde dále, Patrik má stále celou kariéru před sebou. Podobné problémy měli i jiní hokejisté, a dokázali se z toho dostat. Sám věřím, že Patrik v Americe neřekl ještě poslední slovo a svůj velký sen, chytat v NHL, si jednou splní," uvedl Vladimír Vůjtek.

Po dohodě s vedením Los Angles Kings nakonec vyjednal možnost Bartošákova působení v Evropě, kam odchází místo působení na farmě.

Vůjtek přiznal, že ještě v polovině týdne vypadalo reálněji jeho působení na Slovensku, kde se o něj zajímaly celky Zvolenu a Skalice.

„Ve hře byl ale také Liberec, se kterým jsme taky jednali. Pro Patrika je v této chvíli ale nejdůležitější, aby už začal někde chytat. Vždyť kvůli tomu nešťastnému incidentu přišel o skoro celý rok kariéry," připomněl Vůjtek s tím, že je pravděpodobné, že Bartošák se půjde rozchytat do některého z prvoligových klubů. Nejreálněji přitom vypadá jeho hostování v Šumperku.

Patrik Bartošák se domů vrátil před dvěma týdny a hned se zapojil do přípravy s mateřskými Vítkovicemi.

Podpis jeho kontraktu se protahoval i kvůli tomu, že Bartošák potřeboval svolení Los Angeles Kings. „Nový klub v Evropě bude mít do konce sezony pro NHL status farmy," zopakoval Vůjtek. O další budoucnosti talentovaného gólmana nechtěl v této chvíli vůbec spekulovat.

„Už jsem zmínil to, že Patrik bude v příští sezoně působit ve Vítkovicích. Pro něj je nyní ze všeho nejdůležitější, aby zase začal chytat," řekl Vůjtek s tím, že ani kariéra v zámoří není podle jeho názoru ztracena.

„Patrikovi je dvaadvacet let, má vše před sebou. Los Angeles Kings ho budou v Evropě určitě sledovat. Záleží jen na něm, jak na sobě bude dále pracovat a dokáže si vybojovat v zámoří druhou šanci. Potenciál na to rozhodně má, o tom jsem přesvědčený," dodal Vůjtek.