Ostravský rodák a vítkovický odchovanec bude mít kompetence ve sportovně-administrativní a manažerské sféře s názvem manažer klubu. Tam nahradí právě Jana Faltera, který odchází do důchodu. „Honza Falter byl a je stálicí vítkovického klubu. Za těch bezmála třicet let odvedl pro Vítkovice výbornou práci, a to jak v časech dobrých, tak také krizových. Osobně i za klub mu chci velice poděkovat za loajalitu, pracovní nasazení i výdrž, se kterými u nás v klubu působil a nesmazatelně se tím zapsal do historie vítkovického hokeje. Pevně také věřím, že neodchází do důchodu úplně a že přijme nabídku pokračovat v dozorčí radě akciové společnosti HC Vítkovice Ridera,“ řekl pro klubový web šéf Vítkovic Aleš Pavlík.

Důvěru nejvyššího muže klubu má nyní právě Patrik Rimmel. „Známe se od dětských let, dlouho jsme spolu hráli hokej. Je maximálně zkušený, pokud jde o sportovní stránku věci. Další jeho významnou kvalifikací pro práci v našem klubu je dlouholeté vedení prvoligového Havířova,“ nastínil Pavlík s tím, že Rimmel ví, o čem je řízení klubu, ví, jak oslovovat a jednat se sponzory.

Utkání 1. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc, 13. září v Ostravě. Na snímku Zbyněk Irgl.
EXKLUZIVNĚ: Nejdu do Vítkovic jen dohrát, říká navrátilec do Ostravy Zbyněk Irgl
Vítkovické A-mužstvo zahájilo letní přípravu na městském stadionu ve Vítkovicích, 4. května 2020.
Vítkovice vyběhly do přípravy. Výtisk? Mé nejtěžší rozhodnutí, přiznal Trličík

„Proto jsem rád, že mou nabídku přijal a převezme manažerskou pozici v klubu se sportovně-administrativními kompetencemi, a to jak směrem dovnitř klubu, tak v této těžké době i ven ve spolupráci s Petrem Handlem při získávání nových a udržení stávajících partnerů,“ dodal majitel Vítkovic.

Nový manažer klubu by měl úzce spolupracovat i se sportovním ředitelem Romanem Šimíčkem. „Já jsem rád, že budu pracovat s dlouholetým kamarádem, jakým je Patrik Rimmel. Kromě toho, že jsme společně hráli a známe se tak opravdu hodně dlouho, je to Vítkovičák, který bude pro klub odvádět maximum možného, tak jako my ostatní. Navíc dokázal pozvednout Havířov. Vím o jeho kvalitách a jsem přesvědčený, že spolupráce s ním bude fungovat,“ pochvaloval si Roman Šimíček.

Patrik Bartošák.
Do Finska míří i brankář Bartošák. S Červeným posílí Pelicans Lahti
Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas: HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec, 24. března 2019 v Ostravě. Na snímku Šimon Stránský.
Věřím, že mám šanci zabojovat o NHL, říká po přesunu do Finska Šimon Stránský