"Víme, že se tabulka kolem šestého místa vyrovnává, ale zároveň také cítíme tlak od týmů za námi. Proto se soustředíme primárně pouze na poctivé sbírání bodů," řekl vítkovický generální manažer a trenér Jakub Petr, jehož mužstvo ztrácí z osmé příčky na šestou Kometu pět bodů.

"Litvínov má nebezpečnou ofenzivu, ale umí hrát výborně i vzadu, takže to nebude jednoduché," uvědomuje si Petr.

Litvínov jde do utkání sebevědomě. "Jedeme do Vítkovic pro body, musíme potvrdit výhru s Brnem a hlavně navázat na předvedenou hru ve třetí části. Bude to stejně důležité utkání," prohlásil litvínovský útočník Robin Hanzl.

"Když pojedeme domů s prázdnou, středeční výsledek se maže a začínáme zase od nuly, takže je důležité potvrdit tři body z minulého zápasu i v Ostravě a pak doma s Karlovými Vary," prohlásil litvínovský útočník Robin Hanzl.

HC Vítkovice Ridera (8.) - HC Verva Litvínov (5.).
Začátek: 17:00.
Vzájemné zápasy v této sezoně: 0:2, 4:1, 2:1.
Nejproduktivnější hráči: Ondřej Roman 45 zápasů/25 bodů (10 branek + 15 asistencí) - František Lukeš 46/39 (16+23).
Statistiky brankářů: Patrik Bartošák průměr 2,19 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,81 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto, Daniel Dolejš 2,66 a 91,53 - Jaroslav Janus 2,08, 92,74 a čtyřikrát udržel čisté konto, Michael Petrásek 2,38 a 92,27.
Zajímavosti:
- Ostravané vyhráli čtyři z posledních pěti duelů a získali v nich 11 bodů.
- Litvínov vyhrál tři z posledních čtyř zápasů a připsal si v nich osm bodů.
- Litvínovský útočník František Lukeš může sehrát 600. zápas v extralize, vítkovický bek Patrik Urbanec by mohl nastoupit k 200. utkání v nejvyšší soutěži.
- Vítkovický obránce Ivana Baranka si odpyká druhý díl ze čtyřzápasového disciplinárního trestu za faul na Pavla Musila z Mladé Boleslavi.