Od začátku byla znát olomoucká pohoda. Mora začala aktivně a nic na tom nezměnilo ani oslabení, které v pohodě přečkala. A udeřilo na druhé straně. Kafka nabil na modrou Vyrůbalíkovi, ten puk nasměroval do skrumáže před vítkovickou brankou a puk proklouzl až za Kantorova záda.

Hanáci i nadále pokračovali v tlaku. Do nadějné pozice si najel Valenta a vítkovický gólman puk vyškrábl lapačkou. Kantor zlikvidoval i bombu Ondruška od modré.

Po přestávce domácím fanouškům zatrnulo, když po souboji s Oleszem zůstal na ledě ležet Jergl. Nejednalo se však o nic vážného a v zápase pokračoval.

A Mora se nadále tlačila dopředu. Eberle sice netrefil branku, ale Vodný dorážel z brankoviště, jenže neuspěl. Poté Řípa v oslabení vybojoval puk za vítkovickou brankou, přihrál Vodnému, který však přestřelil poloprázdnou svatyni.

Tato neproměněná šance musela Hanáky hodně mrzet. Hosté setotiž dostali do přečíslení, Balán zůstal sám před brankou a trefil se přesně k tyči.

Po přestávce se hra zcela změnila. Domácí už neměli navrch a naopak iniciativu převzali oceláři. Nejprve Kucsera dvakrát prověřil Konráda a pak Balán trefil tyč. Vyrůbalík navíc upadl, Vandas zůstal na pravém křídle sám a zasahovat musel opět olomoucký gólman.

Kohoutům pomohla přesilovka. Skrbek si na modré vyměňoval puk s Vyrůbalíkem, kotouč nakonec zamířil na pravý kruh ke Knotkovi, který prostřelil Kantora.

Jenže vzápětí šel na trestnou Valenta a hosté bleskově vyrovnali. Po buly si puk našel Olesz, který prostřelil Konráda.

Prodloužení netrvalo ani devadesát sekund. Zdráhal si najel do útoku, na modré našel Kováře, jehož střela se zastavila až v olomoucké brance. Vítězná série Kohoutů tak skončila.

HC Olomouc – HC Vítkovice Steel 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vyrůbalík (Kafka), 57. J. Knotek (Skrbek, Vyrůbalík) – 38. Balán (Burger, P. Zdráhal), 58. Olesz, 62. L. Kovář (P. Zdráhal). Rozhodčí: Hribik, Lacina – Bryška, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4829

Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner – Kafka, J. Knotek, Laš – Holec, A. Zeman, T. Mikúš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko
Vítkovice: Kantor – Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štencel, L. Kovář, Pastor – Olesz, Strapáč, Szturc – E. Němec, Kolouch, Kucsera – P. Zdráhal, Balán, Burger – J. Káňa, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr