ZÁPAS OČIMA REPORTÉRA BRNĚNSKÉHO DENÍKU

Po remíze 5:5 se Zlínem se v úterý utkali s dalším extraligovým protivníkem. A bylo z toho dalších třináct branek a výhra nad Vítkovicemi 8:5. Kromě solidní kanonády se ukázala také čerstvá posila Brňanů do obranné linie – Boris Valábik.

Šestadvacetiletý bek má zkušenosti ze zámořské NHL v dresu Atlanty. V minulé sezoně ale kvůli zranění sehrál pouze tři zápasy.

Podle posledních dvou výsledků se zdá, že brněnský hokej problémy s obránci skutečně má. Po Zlínu se proti Kometě prosadily pětkrát rovněž Vítkovice.

Zato v útoku vládne pohoda. „I když jde o přípravu, od naší produktivity se dá odrazit. Ale těch branek, které dostáváme, je pořád docela dost. Je to ale lepší, než kdybychom dali šest gólů za celou přípravu," upozornil útočník Tomáš Svoboda, který se stejně jako Martin Dočekal a Jan Hruška proti Severomoravanům prosadil dvakrát.

O konečný výsledek ale znovu nešlo. Kometa nechala odpočívat třeba Tomáše Divíška nebo brankáře Jiřího Trvaje, hosté zase Jiřího Burgra s Viktorem Ujčíkem. 

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 8:5 (3:1, 3:2, 2:2)

Branky: 9. a 28. T. Svoboda, 16. a 31. J. Hruška, 36. a 51. Dočekal, 15. Kováčik, 59. Holec - 20. Sloboda, 26. T. Káňa, 27. Svačina, 57. Šedivý, 58. J. Káňa.

Více se dočtete v tištěné nebo elektronické verzi Moravskoslezského deníku

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#